http://www.vinarosnews.net   Any XXVI, informant des de 1996

Col.laboren:

Espectacles Maestrat, Espuny Abogados, Renault Dacia, Editorial Antinea, Ajuntament de VinaròsCristalería Miralles

20-11-2022

Històries d'avui en dia Fora Dubtes

Maite Serra, un bon exemple de les sortides que té estudiar Matemàtiques
EMILI FONOLLOSA

Maite Serra Bel, de 26 anys, és una jove vinarossenca que se sent molt orgullosa d’haver estudiat el doble grau de Matemàtiques i Física perquè en poc temps li ha donat l’oportunitat d’entrar ja al món laboral en una empresa de prestigi. Ha volgut dirigir-se als lectors  del Vinaròs News i en especial als joves “preuniversitaris” per fer-los veure que carreres com la de Matemàtiques, al contrari del que es puga pensar, tenen moltes sortides professionals. Fa quasi un any, arran d’un curset intensiu de tres mesos  d’iniciació  en tot el que envolta l’ús de dades, ja va poder convertir-se en científica de dades, una de les múltiples possibilitats per a qui s’haja graduat en carreres com la seua. “Actualment, treballo a l’empresa Merkle Spain,  una consultoria internacional de màrqueting, que pertany a la multinacional japonesa Dentsu. El meu càrrec es científica de dades i una de les principals tasques que duc a terme és aplicar models matemàtics a les dades per extraure informació de qualitat”. Fa treballs per a empreses i asseguradores de renom a Espanya, com per exemple Vodafone, Mapfre o Mutua Madrileña que contracten Merkle perquè els facen diversos estudis.  “Nosaltres a aqueixes empreses els fem prediccions de per exemple quin tipus d’assegurança contractaran, també fem processos de triangulació de dades, de la qual cosa me n’ encarrego jo”. Va estudiar el doble grau a la Universitat d’Oviedo, “vaig optar per Astúries perquè  veia massa gran Madrid, on també tenia possibilitats d’estudiar”. Quan encara li quedava per fer un dels dos treballs Fi de Grau, ja va fer eixe curset i de seguida va començar a treballar. Lea más: www.vinarosnews.net/maite-serra-un-bon-exemple-de-les-sortides-que-te-estudiar-matematiques/

Exposició “Es tracta de persones”
X.FLORES

El mercat municipal de Vinaròs acull la exposició fotográfica “Es tracta de persones”, inaugurada per la regidora de Política Social Amalia Cabos i els fotògrafs Fanny Pérez i Juan José Todolí. Es tracta d’una mostra d’aquests dos autors amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que naix amb l’objectiu de denunciar la magnitud d’aquest greu problema i lluitar contra aquesta xacra social, a més e reivindicar els drets socials de les dones i xiquetes víctimes del tràfic de persones amb fi d’explotació sexual. L'exposició és una mostra a través de la qual es pot veure a quines violències están sotmeses aquestes dones i xiquetes, així com sentir les seues emocions de por i angustia. Mireu-ne fotos: www.vinarosnews.net/el-mercat-de-vinaros-acull-lexposicio-es-tracta-de-persones/


Els colors de la tardor al Delta (II) (JOAN FERRÉ), mireu 14 fotos més: www.vinarosnews.net/els-colors-de-la-tardor-al-delta-ii/
i recordeu les anteriors fotos: www.vinarosnews.net/els-colors-de-la-tardor-al-delta/

Quejas en Els Ports por deficiente servicio de las empresas de paquetería
JAVIER ORTÍ

Alcaldes de Els Ports y la Diputación anuncian medidas para que las empresas de paquetería cambien la mala praxis en el reparto de mercancía a particulares y empresas, tras publicar Mediterráneo las quejas de varios vecinos de la comarca. Denuncian que las firmas de reparto entregan sus productos de manera irregular, bien por demora, tirando paquetes a balcones, o por hacerlo en puntos diferentes a los acordados en la dirección de envío. «Tenemos conocimiento por parte de diversos vecinos de esta situación. Tienen que ser las empresas las que modifiquen esta forma poco profesional de dar servicio», apunta el alcalde de Forcall y diputado provincial de Desarrollo Rural, Santi Pérez. En un sentido muy similar se expresó su homólogo de Morella, Rhamsés Ripollés: «Hemos enviado una carta a las principales compañías de reparto para que cambien de manera urgente su forma de trabajar con el fin de evitar este tipo de situaciones». Una queja que comparte la primera edila de Cinctorres, Mireia Mestre. «Tenemos constancia que aprovechan los establecimientos del pueblo para dejar paquetes de vecinos de forma habitual cuando los puntos de entrega son casas particulares», explica. Por otro lado, desde la Diputación activarán un nuevo servicio enfocado para las comarcas del interior de la provincia, que contarán con una asesoría para poder reclamar y denunciar episodios de este tipo. En este sentido, Pérez manifiesta que «el servicio, de la mano de la Unión de Consumidores de Castellón (UCE), se prestará de manera periódica».
Lea más: www.vinarosnews.net/quejas-en-els-ports-por-deficiente-servicio-de-las-empresas-encargadas-del-reparto/

Deconstrucció social: Qui va sabotejar el gaseoducte rus?
RAMON PUIG

Ara fa un mes que es va saber la noticia de l’explosió o fuita del gasoducte rus a Europa. A causa de la profunditat (200 m.) es fa necessària l’acció d’un equip tecnològic sofisticat per fet aquest tipus de sabotatge que no està a l’alçada de qualsevol grup de petardistes. A hores d’ara no saben si va ser fuita o sabotatge, potser mai no se sabrà, la qual cosa ja dona claus per endevinar-ho.
Qui es pot beneficiar de l’incident? D’entrada, Rússia deixa de vendre gas a Europa però aquesta no sembla que en traga res de profit. Tampoc no té sentit que Putin fos el causant de l’explosió d’una infraestructura milionària quan en tenia prou de tancar l’aixeta. Si no hi ha canonades, el gas ha d’arribar a Europa per vaixell i, ves per on, USA ha multiplicat els viatges (i el preu) del gas liquat, extret amb la destructiva tècnica del fracking. La manca de gas rus no afectarà els europeus de manera significativa perquè uns mesos abans d’esclatar el conflicte d’Ucraïna, USA i la Unió Europea ja havien acordat deixar de banda el gas rus i preparar les condicions per proveir el vell continent, al menys pel que fa a la hivernada propera. L’any que ve déu proveirà ja que el gas ianqui ben just abastirà la demanda de casa seua.  Jo no acuso però senyalo, vosaltres decidireu. L’hemeroteca és plena de declaracions de Trump i Biden contra el projecte del gasoducte rus que a més de subministrar Alemanya no passava per Ucraïna i Polònia i se li n’escapava el control. La Merkel no es deixà pressionar, es girà d’esquena als ianquis i n’afavorí la construcció, però només deixar la cancelleria a mans d’Olaf Scholz, USA pressionà Ucraïna.
Llegiu-ho complet: www.vinarosnews.net/deconstruccio-social-qui-va-sabotejar-el-gaseoducte-rus/

Altres històries d'avui en dia:

www.vinarosnews.net/ii-jornades-del-moli-de-loli-a-cervera-del-maestre/

www.vinarosnews.net/activitats-al-passeig-dins-de-la-setmana-europea-de-la-prevencio-de-residus/

www.vinarosnews.net/a-benicarlo-quan-arriba-el-nadal-arriba-lestel-del-collet/

www.vinarosnews.net/vora-lebre-sobre-els-pressupostos-participatius-damposta/

www.vinarosnews.net/alcanar-reflexiona-sobre-la-historia-local-al-iv-congres/

www.vinarosnews.net/ulldecona-i-godall-suneixen-per-impulsar-lautoconsum-energetic/

www.vinarosnews.net/video-i-fotos-xxviii-jornades-de-la-cuina-dels-arrossos-a-vinaros/

www.vinarosnews.net/les-radiografies-confirmen-la-presencia-daixovars-dins-les-urnes-funeraries-de-la-necropolis-del-puig-de-la-nau-de-benicarlo/

www.vinarosnews.net/benicarlo-posa-en-marxa-una-campanya-de-conscienciacio-sobre-consum-responsable/

www.vinarosnews.net/ha-mort-el-tecnic-responsable-del-centre-de-recuperacio-de-fauna-de-forn-del-vidre/

www.vinarosnews.net/xxve-aplec-dinstruments-tradicionals-amb-grups-de-jesus-tortosa-i-vinaros/

Recordeu el correu anterior: www.vinarosnews.net/vinaros-mail-17-11-22/

Seguiu l´actualitat per la nostra web, facebook  i twitter i amb vídeos pel youtube



Fora Dubtes

Envieu-nos a news@vinaros.net nous subscriptors, comentaris, dubtes, preguntes, respostes, etc.

www.vinarosnews.net/cincodias-premia-a-la-compania-de-manuel-porcar-como-proyecto-empresarial-mas-innovador-en-el-campo-tecnologico/ Vicky López: Felicitats!!! Tianillo Miralles: Felicitats.

www.vinarosnews.net/el-club-esportiu-vinaros-present-en-el-30k-i-10k-ciutat-de-sagunt/ Sento Cuartiella: Este Edu es un màquina!

www.vinarosnews.net/ha-mort-martin-surroca-responsable-del-centre-de-recuperacio-de-fauna-de-forn-del-vidre/ Maria Mediavilla: D.E.P Mi mas sentido pesame para la família. Virgili Verge: Una gran persona. Una pena. D.E.P.

www.vinarosnews.net/lajuntament-demana-investigar-si-va-haver-irregularitats-durant-la-primera-restauracio-de-les-pintures-de-l-arxiprestal/ Amanda Batiste: Queda molt bonic però la meua pregunta és durará? Es fa amb material especial al pas del temps? Juanjo Ten: Amanda, bona pregunta!

www.vinarosnews.net/pp-vinaros-acusa-lalcalde-dincomplir-lacord-de-ple-de-traslladar-lescola-dart-a-unes-installacions-dignes/ Musca Borealis: Doncs són les mateixes instal·lacions que quan governava el PP!

www.vinarosnews.net/los-administradores-de-fincas-tiran-de-ingenio-para-evitar-subidas-en-el-pago-del-recibo-de-la-luz/ Juan Rodriguez Yo he llamado a varias compañías y me dicen que en pisos aún no, solo particulares.. tenemos un bloque con toda una terraza, que incluso nos sobraría luz..

www.vinarosnews.net/el-pp-denuncia-la-politica-daparador-dalsina-per-ocultar-a-loposicio-la-visita-del-conseller-de-sanitat/ Enoc Altabás: L'agenda dels consellers és pública al portal de la Generalitat.

www.vinarosnews.net/fotos-de-lendema-de-la-dana-a-la-pobla-de-benifassa/ Manelangel Nicka: Conclusió: la naturalesa explicant lo que és seu.

www.vinarosnews.net/espectacular-video-de-la-desembocadura-del-cervol-a-vista-de-geo-drone-air/  Azucena Herrera: Me encanta que el río corra tanta agua estaba seco y con mucha maleza!

Resum de comentaris anteriors

www.vinarosnews.net/el-conseller-anuncia-2-millones-a-la-ampliacion-del-csi-de-benicarlo-y-5-millones-en-el-total-del-departamento-de-salud-de-vinaros/ Ana Teijelo: No sé muy bien quién va a pasar todas esas consultas nuevas. De momento no hay dermatólogos (0 en el departamento), urólogos no hay ni para guardias, radiólogos tampoco, neurólogos a mínimos, psiquiatras igual,…Espero que se puedan realquilar y no sea dinero perdido.

www.vinarosnews.net/el-cervol-arrossega-una-nevera-fins-a-la-mar/ María Dolores Tosca: Està ple de porcs i porques.

www.vinarosnews.net/espectacular-video-de-la-desembocadura-del-cervol-a-vista-de-geo-drone-air/ Ramon Puig: espectacular el video, Jo no recordo en la vida una riuada tan imponent com aquesta. Do no ser per la reforma, l'aigua hagués inundat el centre de Vinaròs al saltar pels llocs tradicionals.  Javier Ramos: Espectacular Vídeo. Maria Dolores Tejada: Molt bona faena Geo Drone espectacular. Maestrat 72: Geodrone (Jorge) espectacular com sempre. Paco Solsona: Muy bonito pensaba que iba a limpiar el cauce del río pero sigue todo sucio de palmeras y matorrales varios. Maria Dolores Tejada Molt bona faena Geo Drone espectacular. Vicky López: Ufff!!! Quina passada!!! Celia Vizcarro: Espectacular!!!! Sempre esperant que no haja fet mal!! Manuel Jiménez: Ha sortit hui al telediari LA 1..., un trocet. Genial. Dorin Ferrer: Que bonic sense fer mal! Jorge Aznar: Lo malo que todo ese agua se va y no se guarda.

www.vinarosnews.net/videos-el-cervol-inunda-vials-parallels-a-vinaros/ Jordidí Snow: el construir carreteres dins del riu té aquest perill, el riu ha anat per on va el riu. Victor Ribera: Es quedaren sense parking els treballadors del Mercadona... els obligaven a aparcar ahi...


Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

Esta revista no es ´profesional´ , no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, espacio en servidor, conexión internet, dominio, envío de emails e  invitación gastronómica anual

1996-2022 Vinaròs News www.vinarosnews.net

Usted recibe este correo electrónico porque solicitó recibir estos mensajes informativos, no comerciales, o aceptó recibirlos a invitación nuestra o de alguna persona vinculada a usted. En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico, 34/2002, de 11 de julio, así como la vigente ley orgánica 15 13/12/1999 de Protección de Datos Españoles, le comunicamos que su dirección de correo electrónico figura en la base de datos de Vinaròs.News. Si no desea seguir  recibiendo los correos, envíe un correo a baixa@vinaros.net indicando en el asunto: BAJA. Su dirección será borrada y no la conservaremos en ningún listado. Le rogamos que no clique la opción que aparece al final del correu Darse de baja  que nos ofrece la empresa contratada para el envío de los correos pues provocará el borrado inmediato del envío de correos, sin que nosotros tengamos constancia de ello por lo que continuará estando en nuesta lista.

VinaròsNews s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)