http://www.vinarosnews.net   Any XXV, informant des de 1996

Col.laboren:

Espectacles Maestrat, Espuny Abogados, Renault Dacia, Editorial Antinea, Ajuntament de VinaròsCristalería Miralles

27-6-2021

Històries d'avui en dia Fora Dubtes

La revista escolar Xerinola torna al paper
E.FONOLLOSA

El número 54 de la revista escolar Xerinola, que edita des de fa 18 anys el CEIP Assumpció  de Vinaròs, ha recuperat la seua edició en paper, després de l’aturada sofrida pel covid. Passat més d'un any sense poder-la tocar amb els dits per la situació provocada pel coronavirus, alumnes, famílies i professorat la tornen a gaudir, ara que s’intenta recuperar a poc a poc la normalitat escolar.  Les anteriors edicions de Nadal i Pasqua van ser només en format digital, per tal d’estalviar costos i excessiva circulació de paper, però ara, sent el tercer i últim número del curs 2020/21 s’ha apostat per fer-la també com era habitual fins que va esclatar la pandèmia i gràcies a l’empresa del menjador Servalia, pel seu patrocini.
Des de Pasqua de 2003, quan es va crear la revista, no s’havia suspès cap dels seus números, tres per cursos. La suspensió de les classes al març del curs passat, no va impedir que també es fera la de Pasqua, però ja només digitalment i la d’estiu se suspengué al no assistir l’alumnat a classe. Llegiu més i amb imatges i consulteu tota la revista: www.vinarosnews.net/la-revista-escolar-xerinola-torna-al-paper-despres-dun-any-fent-se-nomes-digital-pel-covid/

Vinaròs redueix la plantada de gegants a la representació local
EMILI FONOLLOSA

La jornada d'ahir dissabte de les festes de Sant Joan i Sant Pere de Vinaròs 2021 va tenir nombrosos i variats actes, tot i que també va estar marcada per les restriccions a causa de la covid. Així, un dels actes més tradicionals i esperats com és tots els anys la plantada de nanos i gegants va quedar reduïda a la representació local, mentre que habitualment participen nombroses poblacions, tant valencianes com catalanes. La colla de Nanos i Gegants de Vinaròs ja va estar divendres al centre de dia de la tercera edat, portant-los als usuaris una miqueta d'allò més tradicional d'aquestes festes. I ahir, el públic familiar que va poder veure la plantada a la plaça Parroquial va poder tocar-los i fer-se fotografies amb ells. No hi va haver la tradicional desfilada pels carrers principals. Al matí es va disputar l'open de pesca i la 12a Regata Creuers de festes organitzats pel Club Nàutic Vinaròs. A la Penya Barça es va organitzar un concurs de dibuix al matí i teatre de titelles a la tarda per al públic infantil, mentre el Club Patinatge Artístic va celebrar al pavelló poliesportiu un festival d'estiu. Van destacar també ahir el tradicional concert de festes a la carpa de l'Atlàntic a càrrec de la Banda Simfònica de la Societat Musical La Alianza i el musical familiar de Gisela, la veu de Disney al Vinaròs Arena de la plaça de toros. El teatre va ser una altra de les opcions. Llegiu més i mireu més fotos i vídeo: www.vinarosnews.net/dissabte-de-festes-amb-gran-varietat-dactes-a-vinaros/

“Els Contes de la Migdiada”, la nova creació literària de Joaquim Guimerà
VINARÒS NEWS

Nou llibre del polifacètic vinarossenc Joaquim Vicent Guimerà i Rosso que ja està en fase de publicació. "Els Contes de la Migdiada" consta de quatre narracions curtes, que podríem dir que són quatre contes, i que comencen la col·lecció d'històries, llegendes, contes i rondalles de la nostra comarca històrica del Maestrat. 1.- "Àlvar i Vidal" és un conte de fades que narra una història on la realitat més fantàstica és converteix en fantasia, amb personatges reals i de la nostra època. Qui no ha somia convertir-se en cavaller i defensor de les forces de la natura?
2.- "Ascampada..." ve a ser el títol d'una narració curta, que vol explicar a mode d'anecdotari, les activitats excursionistes del atletes vinarossencs per les terres de la nostra comarca, i indrets naturals, durant les `dècades 80 i 90 del segle passat, en els entrenaments i les nombroses activitats de contacte amb la natura. La paraula "ascampada..." fa referència humorística a aquestes activitats d'acampada... 3.- "Records...." ens conta el mode de vida i de les experiències d'una persona -un xiquet-, que recorda els moments mé emotius de la seva relació amb els seus tietes, i els seus avis, per interpretar i comprendre una mica millor el mode de vida de la nostra societat vinarossenca dels anys seixanta del passat segle. És una narració autobiogràfica. 4.- "A la vora de la mar". És una revisió profunda de l'obra original de l'autor que amb aquest mateix nom va ser publicad. Llegiu més: www.vinarosnews.net/els-contes-de-la-migdiada-la-nova-creacio-literaria-de-joaquim-guimera/

Deconstrucció social: La independència dels autonomistes
RAMON PUIG
A la dita “més es va perdre a la guerra” podem afegir: “Es va perdre la guerra civil i ara trontolla la independència”. Dues derrotes per la mateixa causa. No per manca de voluntat de milicians i independentistes sinó per la renuncia de l’Estat Major republicà i de la Generalitat catalana.  És cert que el 52 % independentista és una majoria ajustada, però pitjor és el 48 % unionista. És cert que el govern català no té una estratègia concreta per resoldre el problema de la independència, però tampoc l’Estat té una estratègia definida de con resoldre el conflicte imperialista. A l’enrocament de posicions reacciona Esquerra tancant la porta als independentistes i obrint la finestreta als podemites. Només era una maniobra perquè als pocs dies apareixen Pere Aragonés i Jordi Sánchez i presenten l’acord de coalició. A canvi de que?   Malgrat que alguns politòlegs advertien que tot estava acordat per fer-ho públic a última hora, l’anunci del trencament va deixar perplexos companys de viatge, mitjans de comunicació i l’independentisme en general. Aragonés s’havia llançat al precipici amb un paracaigudes del PSOE. Esquerra marejava la perdiu a l’espera de les autonòmiques madrilenyes però l’estrepitós fracàs de Psoe-Podemos va fer sonar les trompetes triomfals del PP sota la consigna: “Des de Madrid, Ayuso ha abierto la brecha entre el antes y el después i nosotros la extenderemos a toda España hasta echar el Psoe del gobierno”. 
Llegiu-ho complet: www.vinarosnews.net/deconstruccio-social-la-independencia-dels-autonomistes/

Altres històries d'avui en dia:

www.vinarosnews.net/passejada-escolar-amb-inesperada-recepcio-a-lajuntament/

www.vinarosnews.net/la-policia-local-de-vinaros-muestra-sus-poderes-al-publico-infantil/

www.vinarosnews.net/maxi-perez-guanya-el-concurs-mensual-de-lassociacio-fotografica-de-vinaros/

www.vinarosnews.net/videos-i-fotos-nanos-i-gegants-de-visita-a-lonada-de-vinaros/

www.vinarosnews.net/ximo-puig-en-el-tradicional-almuerzo-de-los-viernes-en-vallibona/

www.vinarosnews.net/los-ganaderos-de-els-ports-aprenden-a-hacer-ecografias-a-sus-ovejas/

www.vinarosnews.net/atipico-dia-central-de-las-fiestas-de-vinaros-en-tiempos-de-pandemia/

www.vinarosnews.net/video-acte-del-carnaval-de-vinaros-en-les-festes-de-s-joan-i-s-pere/

www.vinarosnews.net/video-i-fotos-s-joan-s-pere-missa-major/

www.vinarosnews.net/un-gran-espectacle-a-vinaros-de-musica-valenciana-amb-centauro-i-el-grup-maestrat/

www.vinarosnews.net/cremada-de-la-foguera-del-cicle-formatiu-d-artistes-fallers-i-escenografia-del-cipfp-benicarlo/

Recordeu el correu anterior:  www.vinarosnews.net/vinaros-mail-24-6-21/

Seguiu l´actualitat per la nostra web, facebook  i twitter i amb vídeos pel youtube



Fora Dubtes

Envieu-nos a news@vinaros.net nous subscriptors, comentaris, dubtes, preguntes, respostes, etc.

www.vinarosnews.net/video-i-fotos-s-joan-s-pere-arribada-de-la-flama-del-canigo/ Alejandro Ricart: Tot ok, pero el visca Catalunya del final.....en fin.....no té cap sentit... Joni Lupion: Si no se pot fer cercaviles, perque ells sí?, que són mes xulos o què??

www.vinarosnews.net/lucia-armela-nova-presidenta-de-la-comparsa-els-dormilons/ Sebastián Jesús Armela:  Enhorabona! vos desitjo bona sort als integrans de la nova junta, vos espera molta feina, pero sou jovens i tiniu moltes ganes i forsa. Visca el Carnaval! i visca Els Dormilons!

www.vinarosnews.net/el-pp-llevara-las-demandas-de-los-pescadores-de-castellon-hasta-la-union-europea-para-buscar-soluciones-que-garanticen-la-viabilidad-y-futuro-del-sector/ Eduardo Andreu Lino: ¿Pero como pueden actuar así si en Europa el grupo parlamentario Popular del cual forma parte el PP español votaron a favor de esta barbaridad?

Resum de comentaris anteriors

www.vinarosnews.net/el-vinarossenc-guillem-segura-guanya-amb-el-saltoki-el-campionat-despanya-de-triatlo-per-clubs/ Aline Navarro: Felicitaciones. Lidia Ay Ram: Felicitats campió!!!

Antonio Collado: Piscina pública o privada de uso público debe de estar adaptada para todos.

www.vinarosnews.net/el-departamento-de-salud-de-vinaros-el-de-menor-incidencia-de-covid-en-toda-la-comunidad-valenciana/ Juanmi Subirats: algo estarem fent bé?

www.vinarosnews.net/parlament-de-la-mantenidora-de-festes-de-vinaros-2021-jessica-gonzalez/ Juanmi Subirats: Per a mi, molt emotiu i sincer.


Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

Esta revista no es ´profesional´ , no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, espacio en servidor, conexión internet, dominio, envío de emails e  invitación gastronómica anual

1996-2021 Vinaròs News www.vinarosnews.net

Usted recibe este correo electrónico porque solicitó recibir estos mensajes informativos, no comerciales, o aceptó recibirlos a invitación nuestra o de alguna persona vinculada a usted. En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico, 34/2002, de 11 de julio, así como la vigente ley orgánica 15 13/12/1999 de Protección de Datos Españoles, le comunicamos que su dirección de correo electrónico figura en la base de datos de Vinaròs.News. Si no desea seguir  recibiendo los correos, envíe un correo a baixa@vinaros.net indicando en el asunto: BAJA. Su dirección será borrada y no la conservaremos en ningún listado. Le rogamos que no clique la opción que aparece al final del correu Darse de baja  que nos ofrece la empresa contratada para el envío de los correos pues provocará el borrado inmediato del envío de correos, sin que nosotros tengamos constancia de ello por lo que continuará estando en nuesta lista.

VinaròsNews s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)