Vinaròs News

Històries d'avui en dia

21 preguntes a María Dolores Miralles, alcaldessa de Vinaròs 21 preguntes a María Dolores Miralles, alcaldessa de Vinaròs
EMILI FONOLLOSA Com definiria aquests primers 5 mesos de mandat? Podríem definir-los com a intensos, molt intensos i durs per tota la feina que... 21 preguntes a María Dolores Miralles, alcaldessa de Vinaròs

EMILI FONOLLOSA

 1. Com definiria aquests primers 5 mesos de mandat?

Podríem definir-los com a intensos, molt intensos i durs per tota la feina que ens hem trobat.

 1. D’aquest període, trieu un parell d’accions dutes a terme com a més destacades.

Sense cap dubte, l‟aprovació del pressupost municipal en tan sols 55 dies ha suposat l‟acció més destacada i més important per a l’exercici de l‟acció de govern. L’Ajuntament de Vinaròs portava des del 2022 sense pressupostos municipals amb la paràlisi que aquesta situació provocava per la impossibilitat d’executar noves inversions. L’aprovació del nou pressupost municipal suposa un abans i un després en l’acció de govern.

 1. S’han quedat idees al tinter per la pressa per aprovar-les en aquest pressupost?

Evidentment, el primer pressupost municipal d’aquest equip de govern no pot incloure totes les accions que pretenem dur a terme durant tota la legislatura. El camí és llarg i de mica en mica s’aniran fent realitat els projectes.

 1. L’Alcaldia és com l’havia imaginada?

És un orgull tenir el càrrec d’alcaldessa de Vinaròs. Són múltiples les qüestions que diàriament has d’atendre, però resulta molt satisfactori veure que des de la teua posició pots resoldre alguns dels problemes que preocupen els vinarossencs.

 1. És molt complicat governar amb tres partits ajuntats?

Afortunadament puc dir que no. El nivell d’entesa que hem aconseguit els tres partits que conformem el nou govern municipal és total. Som capaços d’arribar a acords en tots aquells assumptes que són importants per als vinarossencs.

Disposem d´un equip de govern conformat per grans professionals que han format un grup de treball que mostra una plena dedicació i ganes de treballar per Vinaròs. Som un grup cohesionat que el que pretén és tornar a fer de Vinaròs un referent a nivell provincial.

 1. Hi ha moments del ple que denoten que les relacions amb l’oposició no han començat de manera fluida…

L’oposició no ha assumit que es va presentar una moció de censura, que és un instrument plenament legal i que Vinaròs va apostar per un canvi en les passades eleccions municipals.

Els seus continus atacs cap a la meua persona, qüestionant la meua professionalitat i saber fer, denoten la ràbia i l’odi on s’han instal·lat. Mantenen el departament de Secretaria col·lapsat per les seues contínues peticions d’accés a expedients, sense permetre que els funcionaris es dediquen a allò que realment és important.

Jo els convidaria a abandonar aquesta postura i a treballar per Vinaròs.

 1. La passarel·la del Cervol té data probable de la posada en servei?

Aquest projecte és una de les preocupacions màximes de l’equip de govern. El nostre màxim interès és que finalitzen les obres com més aviat millor, per poder complir amb les dates que marcaven els fons EDUSI que cofinançaven les obres.

 1. Confien en què el Consell de Mazón comence el segon centre de salut?

El segon centre de salut és una necessitat per al municipi de Vinaròs. Nosaltres com a govern municipal únicament podem garantir que reclamarem al govern de la Generalitat que complisca les seues promeses. No escatimarem esforços per reivindicar tot allò que Vinaròs necessita. Per nosaltres el prioritari és Vinaròs i ens és igual qui governe a la Generalitat o a l’Estat central. Sempre reivindicarem els projectes necessaris per a Vinaròs.

 1. Les festes de S.Joan i S.Pere estan a tocar, es notarà que hi ha un nou govern?

Des de la Regidoria de Festes s’està treballant intensament en una programació espectacular. La ciutadania ja ha pogut comprovar el canvi de govern que s’ha produït a Vinaròs. Tenim una altra manera de governar. Ens importen menys les fotos i més treballar per Vinaròs.

Hem celebrat la Fira Agrícola i crec que tots han pogut comprovar el canvi en la seua organització. De la mateixa manera, el canvi de format en la celebració del lliurament de premis a l’excel·lència acadèmica també és mostra del canvi pel qual hem apostat, situant els estudiants i les seues famílies com a protagonistes de l’acte. Igualment, la Fira del Llibre, estenent la seua celebració a tota la setmana amb la realització de diferents actes per potenciar la lectura.

A més, s’han celebrat per primer cop els Jocs Castellonecs per a adults majors a Vinaròs.

I m’agradaria destacar també la bona tasca que s’està fent des de la Regidoria d’Obres i Serveis amb l’adequació dels parcs infantils i les places i els carrers del municipi, havent-me arribat per part de la ciutadania l’agraïment pel canvi que ha suposat.

Tornant a la pregunta que em formulava, pel que fa a les festes patronals hi ha esdeveniments que romandran invariables, perquè tradicionalment s’han celebrat d’una determinada forma i han de continuar així, però s’introduiran novetats que esperem agraden als nostres veïns.

 1. Han insistit en la necessitat de potenciar el comerç local, però ja hi ha idees en marxa? i sobre el mercat municipal?

Cal tenir en compte que portem 5 mesos de govern. Estem mantenint reunions amb els comerciants i treballant en accions que pretenen impulsar el comerç local i per suposat el mercat municipal.

 1. La humanització de l’antiga N340, per quan i quant pot durar l’obra?

El mes de març passat vam rebre la confirmació que el Govern Central invertiria un total de 7,5 milions d’euros per a la construcció de 3 rotondes en una primera fase, reasfaltat total de la via, construcció d’un carril per a vianants i ciclista i il·luminació de tot el tram.

El compromís del Govern Central a executar aquesta inversió ja és una realitat i, per tant, en un termini relativament curt se n’iniciarà l’execució.

 1. L’Ajuntament tindrà prou pressupost per continuar les millores en aquesta N340a quan acabe la inversió de l’estat?

Els recursos de l’Ajuntament són limitats, és una realitat que tots coneixem. L’execució de la resta d’actuacions que requerirà la N340a suposarà un esforç afegit a nivell pressupostari per a l’Ajuntament, esforç que haurem de ser capaços d’assumir. Entre les funcions d’un equip de govern responsable hi ha la de la gestió eficient del pressupost municipal i això és el que farem per poder fer front a totes les actuacions necessàries, buscant finançament si és necessari a la resta d’administracions públiques o a través de subvencions.

 1. La costa sud mantindrà la unidireccionalitat?

En el moment que tinguem la N340 finalitzada serà el moment de plantejar-nos aquesta qüestió.

 1. La futura ampliació de l’IES José Vilaplana pateix algun altre retard?

Com ja vam posar de manifest quan érem oposició, l’execució de l’IES José Vilaplana va patir un retard d’any i mig per part de l’equip de govern anterior, que de manera inexplicable va endarrerir la sol·licitud de modificació de la delegació de competències que permetia incrementar la dotació econòmica del projecte.

Actualment s’està treballant en la redacció dels plecs que permetran l’execució de les obres. És un projecte prioritari per a aquest equip de govern i, per tant, ha de ser una realitat en els propers mesos.

 1. I el nou col·legi d’Educació Especial?

Des del 2021 es disposa de la delegació de competències per executar la construcció d’un nou col·legi d’Educació Especial. Per què l’anterior equip de govern no va fer res des del 2021 fins al desembre del 2023? L’única explicació que puc trobar és que per a ells no era una prioritat.

Per a nosaltres és una prioritat i així s’ha marcat els tècnics municipals, que ja estan treballant a la redacció dels plecs per a la contractació de la redacció del projecte.

 1. Quines són les relacions amb els organismes superiors com Diputació, Generalitat i govern central?

Puc dir que estem en total sintonia amb la Diputació Provincial i amb la Generalitat amb què ja hem mantingut diferents contactes per rebre el seu suport en projectes importants per a Vinaròs.

 1. Quina infraestructura esportiva considera primordial? El nou pavelló?

Les entitats esportives ens han fet arribar la necessitat d’inversió en instal·lacions esportives. Vinaròs ha de tenir unes instal·lacions esportives de primer nivell i per això cal la creació de noves instal·lacions i també la millora de les existents.

La construcció d’un nou pavelló només és alguna de les actuacions previstes i que volem que sigue una realitat durant aquesta legislatura.

 1. Veu possible aconseguir la reobertura del JJ Cinema amb ajuda municipal?

Des del govern municipal entenem la reivindicació de la plataforma per la reobertura del JJ Cinema i per això estem contemplant i estudiant totes les possibilitats que tenim perquè Vinaròs puga comptar amb un cinema.

 1. El seu equip de govern diu que es vol apostar clarament per desbloquejar els PAIS, com el de la Torre Ballester, com ho faran possible?

Òbviament treballant i treballant molt dur. Estem tramitant ja dotar amb més personal el departament de Serveis Tècnics que entre altres múltiples qüestions, haurà d’abordar el PAI de la Torre Ballester.

Les coses ens podran sortir bé o malament però el que han de tenir clar els vinarossencs és que treballarem dur perquè totes les nostres promeses siguen una realitat.

 1. Vinaròs ja té 30.000 habitants, aquest augment ha fet créixer les necessitats en serveis socials?

La pandèmia del Covid 19 amb la crisi econòmica que va provocar va suposar un increment considerable de les necessitats a nivell de serveis socials, necessitats que lamentablement no decreixen amb el pas del temps. Les administracions públiques hem de ser capaces de donar resposta a aquestes necessitats i sobretot els ajuntaments com a administració més propera i que en primera instància recorren els seus veïns a sol·licitar ajuda.

L’Ajuntament de Vinaròs, a través de la seua regidoria de Serveis Socials, està fent una gran tasca de suport i ajuda a totes aquelles famílies que requereixen els seus serveis.

A més, hem incrementat l’aportació econòmica a les associacions sense ànim de lucre que més directament ajuden els veïns amb necessitats.

Per tant, el compromís de l’Ajuntament de Vinaròs amb persones amb menys recursos és total. Ningú per la seua condició econòmica no ha de quedar enrere.

 1. Finalment, podria dir amb quina fita se sentiria més orgullosa al final de la legislatura?

M’agradaria que fóssem capaços que els projectes més demanats i necessaris per al municipi fossen una realitat. Em refereixo principalment a l’IES José Vilaplana, Col·legi d’Educació Especial, segon centre de salut, auditori municipal i pavelló poliesportiu.

Sóc conscient que serà molt difícil que l’execució dels mateixos haga finalitzat al final de la present legislatura, però amb què estiguen iniciats em donaré per satisfeta.

 

Comparteix

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies