http://www.vinarosnews.net   Any XXVI, informant des de 1996

Col.laboren:

Espuny Abogados, Renault Dacia, Editorial Antinea, Ajuntament de VinaròsCristalería Miralles

31-7-2022

Històries d'avui en dia Fora Dubtes

Vinaròs s'adhereix a AVAMET, però sense el suport de tres grups de l'oposició
EMILI FONOLLOSA

L'aprovació de l'adhesió a l'Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado AVAMET
el passat ple ordinari de juliol, celebrat per l'Ajuntament de Vinaròs aquest dijous a la tarda, va necessitar prop d'una hora de debat, ja que no va ser recolzat per tres dels grups de l'oposició, esgrimint diversos arguments. Van votar a favor PSPV, Compromís, TSV i l'edil no adscrit, mentre que PP, PVI i C's van votar en contra. Aquesta adhesió suposa la compra d'una estació meteorològica, amb un cost d’entre 500 i 900 euros i la signatura dun conveni entre les dues entitats, amb 100 euros daportació anual. AVAMET assessorarà sobre el model a adquirir i el lloc d'instal·lació. Les dades es publicaran a la web d'AVAMET i l'ajuntament aportarà cent euros anuals com a membre de l'associació. Juan Amat, portaveu del PP, va assenyalar entre altres coses que a l'expedient administratiu només consta una instància d'octubre del 2021 que presenta AVAMET sol·licitant l'adhesió, i res sobre l'interès de la Policia Local i la brigada municipal per tenir una estació meteorològica. "Si l'ajuntament vol una estació meteorològica no sé per què no en té" va dir afegint que "no cal subscriure aquest conveni i fer-se soci d'aquesta associació privada sense haver explorat abans la possibilitat de fer-ho a través d'organismes públics com AEMET, amb més competències i més mitjans”. El PVI, a través de la seua regidora portaveu María Dolores Miralles, va destacar que “no cal fer aquesta despesa” per haver-hi altres estacions meteorològiques a la localitat. Lea más: www.vinarosnews.net/vinaros-sadhereix-a-avamet-pero-sense-el-suport-de-tres-grups-de-loposicio/

El Cervol XIX
MAURI ESTELLER

Decebut és com em sento avui (juliol 2022) després de recórrer un tros del nostre riu. Un tros que he passejat infinitat de vegades i moltíssimes d’elles amb unes tisores de podar i un surrac més vell que Matusalén obrint senders en busca de canalitzacions d’aigua entre molins fariners. Avui ha estat impossible passar per trams que vaig netejar donat que la brossa, els espinals i romigueres ho han impedit. Em sento decebut, decebut amb mi mateix perquè no he sabut transmetre la il·lusió que m’ha fet recórrer el Cervol, fotografiar racons i raconets del mateix i sobretot descobrir i donar a conèixer una part de la nostra història i economia, em refereixo als molins fariners i les seves canalitzacions. DECEBUT amb aquesta casta política que ens governa, respecto les persones però sembla que a nivell polític sols interessa lo que “els interessa”. Sóc conscient que les meues propostes poden costar diners, però no tants com algunes obres i accions tant “inútils” com les que jo he proposat. Evidentment no ha estat la meua pretensió la restauració d’aquestes obres que al seu moment foren econòmicament importants i sobretot importantíssimes a nivell alimentari, seria molt car i també “inútil”. Em conformaria amb el manteniment dels senders per poder accedir i ser visitables ara que està tan de moda el caminar pel camp i el turisme rural. A més, estudiar-los i donar a conèixer la seua funció i activitats. Possiblement si no es fa res al respecte, en poc temps no quedarà res, van caient per parts. Llegiu-ho complet i mireu-ne fotos:
www.vinarosnews.net/el-cervol-xix/


Pont de lo Passador, Deltebre-Sant Jaume d'Enveja (J.FERRÉ) mireu més fotos: www.vinarosnews.net/fotos-del-pont-de-lo-passador-deltebre-sant-jaume-denveja/

Deconstrucció social: La crisi viticultora
RAMON PUIG

Als inicis del segle XX, Vinaròs era un poble receptor de mà d’obra, sobretot quan la viticultura era el motor econòmic de la ciutat, però la recessió desvià els moviments migratoris a indrets més llunyans com Barcelona o Amèrica. Les conseqüències de la crisi es traduïren dèficit de treball i la proletarització forçada de jornalers i xicotets vinyataires. Moltes famílies abandonaren el poble i la majoria optà per treballs de temporada per no trencar vincles amb la població. Al malestar general per la crisi s’hi va sumar l’experiència que adquiriren al costat de jornalers bregats en mil i un conflictes, els quals van tindre un paper important en l’organització del moviment obrer local. El proletariat d’aleshores actuava de manera puntual i dispersa. Els anarquistes es mostraven decidits a capgirar la passivitat general amb l’acció de grupuscles violents que pretenien estimular la lluita de classes. Els socialistes mitificaven la vaga general com l’instrument que arrossegaria les masses a la destrucció del règim caciquista. Ni uns ni altres aconseguiren reeixir, dividits en branques de producció que impedien veure els punts de confluència de cada sector. En canvi, els treballadors portuaris d’arreu d’Europa, en una època en què el transport marítim mobilitzava grans quantitats de mà d’obra, eren els focus conflictius que marcaven la diferència i Vinaròs va tenir un rellevància important en el litoral de parla catalana.
La reacció contra la crisi agrícola es manifestà amb coordenades diferents segons que la font de riquesa fos més o menys depenent de l’agricultura.  Llegiu-ho complet i amb fotos: www.vinarosnews.net/deconstruccio-social-la-federacio-de-societats-obreres-iv-la-crisi-viticultora/

Altres històries d'avui en dia:

www.vinarosnews.net/fotos-de-lanellament-de-flamencs-al-delta-de-lebre/

www.vinarosnews.net/amposta-dissimula-nous-contenidors-de-brossa-amb-un-artistic-mural/

www.vinarosnews.net/benicarlo-es-bolcara-en-les-jornades-del-polp-a-caduf-i-peix-de-llotja/

www.vinarosnews.net/video-presentacio-del-dia-internacional-de-la-joventut-avinaros/

www.vinarosnews.net/musclada-popular-benefica-a-les-festes-de-sant-jordi/

www.vinarosnews.net/alta-hospitalaria-para-la-nina-herida-en-el-accidente-de-xert/

www.vinarosnews.net/destrozos-en-la-comarca-de-els-ports-por-una-espectacular-granizada/

www.vinarosnews.net/video-i-fotos-cercle-de-veus-al-carrer/

www.vinarosnews.net/videos-del-plenari-de-juliol-a-vinaros/

www.vinarosnews.net/presentacio-a-vallibona-dels-resultats-de-lenquesta-del-projecte-alifara/

www.vinarosnews.net/la-madre-de-la-nina-fallecida-tercera-victima-mortal-del-accidente-de-la-n-232-en-xert/

www.vinarosnews.net/fotos-xviii-desfilada-de-carrosses-a-sant-jordi/

Recordeu el correu anterior: https://www.vinarosnews.net/vinaros-mail-28-7-22/

Seguiu l´actualitat per la nostra web, facebook  i twitter i amb vídeos pel youtube



Fora Dubtes

Envieu-nos a news@vinaros.net nous subscriptors, comentaris, dubtes, preguntes, respostes, etc.

www.vinarosnews.net/los-usuarios-del-nuevo-trazado-de-la-n-232-en-el-puerto-de-querol-alaban-sus-ventajas/ David Espina: Si voy desde la zona de Guadalajara ¿me interesa ir por ahí?

www.vinarosnews.net/vinaros-mail-28-7-22/ David Espina: Me encanta la página, pero hay alguna forma de ponerlo en castellano de forma automática si necesidad de usar el traductor de Google??  Elena Sava: David, claro que se puede...pulsa la parte derecha del joystick (si navegas con él) o la parte derecha de la barra de navegación , te sale una pestaña pequeña donde dice compartir, imprimir, traducir, etc.

Resum de comentaris anteriors

www.vinarosnews.net/videos-de-la-inauguracio-per-pedro-sanchez-del-nou-port-de-querol-a-la-n-232/ Chan Nahc Que haya elecciones ya POR FAVOR y tanto inaugurar... Manel Querol: 40 graus i tots en jaqueta!!!! Gran resistència a la calor, no?. Si els doneren a tots los que estaven ahi una manguereta, s'acabarien els incendis!!!!

www.vinarosnews.net/compromis-pregunta-por-el-protocolo-seguido-y-por-que-se-ignoro-la-normativa-valenciana-en-la-inauguracion-de-las-obras-de-la-n-232/ Me parece correcto esto fue solo un acto de partido PSOE.

www.vinarosnews.net/besalduch-pspv-celebra-que-el-govern-de-ximo-puig-haja-desbloquejat-la-reivindicacio-historica-de-sant-mateu-de-tindre-residencia/ Marcelino Domingo: Resolved de una vez la petición de plazas públicas y dejaros de bobadas. ¡Menudo gobierno que venía a salvar al pueblo!

www.vinarosnews.net/videos-de-la-inauguracio-per-pedro-sanchez-del-nou-port-de-querol-a-la-n-232/ María Dolores Tosca: Bona faena. Tianillo Miralles: Faena feta i ha disfruta-lo tots, felicitats.


Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

Esta revista no es ´profesional´ , no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, espacio en servidor, conexión internet, dominio, envío de emails e  invitación gastronómica anual

1996-2022 Vinaròs News www.vinarosnews.net

Usted recibe este correo electrónico porque solicitó recibir estos mensajes informativos, no comerciales, o aceptó recibirlos a invitación nuestra o de alguna persona vinculada a usted. En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico, 34/2002, de 11 de julio, así como la vigente ley orgánica 15 13/12/1999 de Protección de Datos Españoles, le comunicamos que su dirección de correo electrónico figura en la base de datos de Vinaròs.News. Si no desea seguir  recibiendo los correos, envíe un correo a baixa@vinaros.net indicando en el asunto: BAJA. Su dirección será borrada y no la conservaremos en ningún listado. Le rogamos que no clique la opción que aparece al final del correu Darse de baja  que nos ofrece la empresa contratada para el envío de los correos pues provocará el borrado inmediato del envío de correos, sin que nosotros tengamos constancia de ello por lo que continuará estando en nuesta lista.

VinaròsNews s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)