http://www.vinarosnews.net   Any XXVI, informant des de 1996

Col.laboren:

Espuny Abogados, Renault Dacia, Editorial Antinea, Ajuntament de VinaròsCristalería Miralles

5-5-2022

Històries d'avui en dia Fora Dubtes

Dos vinarossencs, al Perú ajudant xiquets en perill d’exclusió social
EMILI FONOLLOSA

Els joves vinarossencs Marta Teruel i Jordi Blanchadell es troben al Perú fent un voluntariat en una llar social de Huancarama,  on atenen 20 xiquets I 27 xiquetes en perill d'exclusió social.
Aquests xiquets, els familiars dels quals han abusat d'ells o tenen problemes de drogoaddicció o bé no tenen pares, necessiten material higiènic tan bàsic com xampú, gels, colònies, raspalls, cremes o sabons. Han creat una iniciativa amb molt d'èxit “per a la nostra sorpresa”, com ens diuen des del Perú, mitjançant la qual  recapten fons per a intentar proveir-los de tot. Ells s’encarreguen de fer-ne la compra i de transportar-lo fins a la llar. Ja els han fet arribar diversos productes dels que estaven molt necessitats. “Molts amics nostres de Vinaròs ja hi han col·laborat des d’allí. Actualment portem ja prop de 900 dels 1.000 euros que ens vam fixar com a meta, eixos diners, hem calculat que serviran per a donar-los unes condicions d’higiene de almenys 6 mesos aproximadament”. “La part diferenciadora d'aquest projecte, és que nosaltres ens encarreguem personalment de comprar tot el material al supermercat, compartir factures i també ensenyar el dia a dia a la llar. Per tant, saps on van a parar els diners”. A la llar social “Santa María Goretti” porten dos anys sense rebre voluntaris per la pandèmia del covid i això ha agreujat encara més la situació de estos xiquets. Huancarama és un  poble peruà amb uns 7.000 habitants aproximadament. Gràcies a la tasca social de les monges, es van crear dues llars per als xiquets des dels 3 anys fins als 16 anys amb risc d’exclusió social. Llegiu-ho complet i mireu fotos: www.vinarosnews.net/dos-vinarossencs-al-peru-ajudant-xiquets-en-perill-dexclusio-social/


Carrera de disfresses sota la pluja (Fonollosa), mireu-ne més fotos i dos vídeos:
www.vinarosnews.net/videos-i-fotos-carrera-de-disfresses-del-carnaval/

Deconstrucció social: El bordell “La Casita Blanca”
RAMON PUIG

La proclamació de la dictadura de Primo de Rivera només pretenia salvar els mobles de la monarquia esquitxada per la massacre d’Annual (1921) que va suposar milers de soldats morts i bona part de l’oficialitat. Ningú va moure un dit contra una dictadura que va comptar amb la benedicció del PSOE-UGT i més quan la població considerava que una dictadura no podia ser pitjor que la Restauració. Es cert que no hi va haver cap enrenou social però el malestar de les classes populars continuava latent en pobles i ciutats. A més a més, les primeres mesures centralitzadores no afectaren directament la població però irritaren el funcionariat i l’establishment polític. La correspondència entre el jutjat i l’ajuntament vinarossenc testimonia conflictes amb la policia municipal, picabaralles, agressions, alguna violació, escàndols per alcoholisme i un creixement significatiu d’infraccions per robatori i la presència d’una nova condició delictiva: homes i dones desterrats de les seues poblacions. Un fet en especial va sacsejar la societat vinarossenca a la primavera de 1924. Una tragèdia que va transcendir les fronteres locals i comarcals divulgada en un fulletó editat per un ceguet que anava de mercat en mercat recitant romanços sobre tot allò que podia sacsejar les emocions pobletanes i deixar bons cèntims a les seus butxaques. Es tractava del romanço que va circular arreu del país sota el títol “El crimen de la Casita Blanca”.
Llegiu-ho complet: www.vinarosnews.net/deconstruccio-social-el-bordell-la-casita-blanca/


Campanar d'Alcalà de Xivert, (M.CASTEJÓN), mireu 15 fotos a BEN VIST: www.vinarosnews.net/ben-vist-temple-dalcala-de-xivert-ii/
i 15 més: https://www.vinarosnews.net/ben-vist-temple-dalcala-de-xivert-i/

Un país d’històries (IV): Un divorciat sense trellat?
ENRIC RAMIRO

Possiblement quan ens parlen sobre imperis, el primer que ens ve a la ment és l’Imperi romà. Tanmateix, no fou el més important, ni el més gran ni el més poblat, però sí aquell que més petjada ens han deixat per la llengua i la cultura. En la seua època de plenitud i quan encara funcionava el Senat com a cambra de representants del poble, hi havia un senador molt famós: Cesc, natural de Quatretondeta. Tenia el poder de la paraula i el trellat que li donava un coneixement ben adquirit. Els seus discursos eren famosos, així com les seues riqueses i el bon caràcter. Tots els patricis l’adoraven i admiraven, i alguns dels esclaus també. A més a més, es trobà en un dels seus viatges una parella que li anava com anell al dit. Ni més ni menys que a Madagascar, en concret a Antatanarivo. Mireia era una dona increïble i per la qual sospirà tota Roma al pas del temps. Tenia un físic inigualable, un patrimoni considerable, una cultura pels núvols, i era tota plena de virtuts. El dia de l’enllaç, tota la ciutat era una festa i en la cerimònia, l’emperador (no hi havia emperadriu) els donà personalment la benedicció. Passaren els anys i un bon dia, Cesc va decidir divorciar-se. Els seus amics no s’ho podien creure. Era un fet impensable, però ningú li va dir res i tothom el tractava com si no hagués passat res. No obstant, quan no era present el pelaven com a un conill.
Llegiu-ho complet: www.vinarosnews.net/un-pais-dhistories-iv-un-divorciat-sense-trellat/

Altres històries d'avui en dia:

www.vinarosnews.net/la-diputacio-de-castello-i-la-generalitat-inverteixen-24-milions-deuros-per-a-activar-9-brigades-de-prevencio-dincendis-a-la-provincia/

www.vinarosnews.net/mona-de-xocolate-per-a-lalumnat-de-creu-roja/

www.vinarosnews.net/videos-i-fotos-festa-de-la-tercera-edat-del-carnaval-de-vinaros-2022/

www.vinarosnews.net/sa-majestat-carnestoltes-visita-els-colles/

www.vinarosnews.net/jubilacion-del-guardia-civil-que-mas-tiempo-de-servicio-ha-estado-en-la-provincia-de-castellon/

www.vinarosnews.net/arranca-una-nova-edicio-dels-pressupostos-participatius-a-benicarlo-2/

www.vinarosnews.net/60-fotos-de-la-xvii-fira-de-la-terrissa-i-ceramica-de-la-galera/

www.vinarosnews.net/las-reinas-y-reyes-infantiles-de-carnaval-brillan-en-su-particular-gala/

www.vinarosnews.net/videos-i-fotos-gala-de-reines-infantils-del-carnaval/

www.vinarosnews.net/el-forti-nuevo-mundo-nueva-educacion/

www.vinarosnews.net/manifestacio-del-1-de-maig-a-vinaros/

www.vinarosnews.net/les-31-reines-i-reis-del-carnaval-2022-amb-la-seua-disfressa/

www.vinarosnews.net/la-mayoria-de-grupos-politicos-de-vinaros-apoyan-el-rechazo-a-aplicar-la-tasa-turistica/

www.vinarosnews.net/video-i-fotos-fira-de-sant-vicent-i-dolcos-tradicionals-calig/

Recordeu el correu anterior: www.vinarosnews.net/vinaros-mail-1-5-22/

Seguiu l´actualitat per la nostra web, facebook  i twitter i amb vídeos pel youtube



Fora Dubtes

Envieu-nos a news@vinaros.net nous subscriptors, comentaris, dubtes, preguntes, respostes, etc.

www.vinarosnews.net/exits-dels-joves-ciclistes-vinarossencs-toni-carrasco-i-maria-casanova-a-santa-magdalena/ Beatriz López: Enhorabuena María

www.vinarosnews.net/manifestacio-del-1-de-maig-a-vinaros/ Manel Angel Nicka: Dia de la mare, carnaval, 1r de maig, tot de cop, grandes. Tianillo Miralles: Adéu camarada.

Raquel Pons: AGRADECIMIENTO PÚBLICO AL HOSPITAL COMARCAL DE VINARÒS Y A NUESTRO MÉDICO DE ATENCIÓN PRIMARIA El pasado 15 de abril mi marido ingresó en Urgencias en el hospital por una neumonía a causa del Covid-19. Fue dado de alta el día 26 de abril. Durante estos días que estuvo ingresado quiero agradecer todas las atenciones recibidas que le dieron en el mismo instante. Leálo completo: www.vinarosnews.net/agradecimiento-al-hospital-comarcal-de-vinaros-2/  Chelo Chiva: No els agraïm prou tot el que fan. Gràcies. Gràcies. Gràcies.

www.vinarosnews.net/comencen-avui-els-11-dies-grans-del-carnaval-2022/ Maria Carmen Odón: No és Rio de Janerio ( donde mas se celebra el carnaval) lo estan celebrando ahora.. La cuestión es quejarse...por las fechas, por sitio, por la musica... No amarguéis al personal y pensad que en todas partes cuecen habas.  Mari Ángeles Aulet: No sóc vinarossenca si de fa 45 anys i no a tots en agrada. Mari Ángeles Aulet: gent que no respeta a la opinio de que a tots no ens agra plumes i plumos Respon1 d Maria Carmen Odon Garriga Pos respeta les tradicions i festes del poble. A mi no m'agraden algunes coses que ademes me molesten y penso que no tots temims la matixa opinió,me calló,la respeto i no me queixo.
Maria Carmen Odón: Què dius? Asins que un poble com Vinaròs ha d'anar eliminar coses que aporten turisme e ingressos?, cada dia és més conegut a nivel nacional.Pos si !! Una gran vinarossenca. Perque no t'agraden els plumeros, quina pena.

Resum de comentaris anteriors

www.vinarosnews.net/videos-inauguracio-del-recinte-de-casetes-del-carnaval/ Adrián Leonardo: Todos los que se levantan a las 5 de la mañana os lo agradecen.

www.vinarosnews.net/comencen-avui-els-11-dies-grans-del-carnaval-2022/ Rosa Ruiz Lo q tenían q hacerlo fuera del centro del pueblo por q tiemblan hasta los cristales por la musica. Cristina MC: Rosa, si hagueren fet l'hotel, que es volia fer, ja t'ha asseguro jo, que no es faria a Fora Forat, però clar, ara la majoria de gent que hi viu allí, s'ha hauríen d'haver acostumat a la música distorsionada, pumba pumba, pumba, a les pixarrades, als crits, i als pocs bars del passeig Jaume I, que s'aprofiten de la situació, per posar la música a tope...deixant que la gent begui a fora dels seus locals, i pel matí quan vas a treballar, a baixar el gos, a comprar estigui tot fet un fàstic!!
Amanda Navarro: Rosa, ya empezamos con las quejas y ni ha empezado? Mirad en fallas estuve en diferentes casales, que esos sí estan literalmente en el mismismo centro y ademas, repartidos, no hay zona tranquila posible. Ponen música cada noche y el pueblo esa semana calla y disfruta en la medida que cada uno puede. Los carnavales, tanto casetas como reinas ya están bastante alejadas del núcleo urbano y aún así, quejas! Por favor, dejad a la gente disfrutad e intentad disfrutar con ellos que es una fiesta preciosa y de indecentes hay aquí y en la china y no por eso hacen de ello un tema constante cada año en todas las poblaciones. VISCA EL CARNAVAL DE VINARÒS!!!
Óscar Cerrillo: Siempre os quejáis de todo que pudents sóis y eso que aún no ha sido la gala de las reinas y reyes del Carnaval. Mari Ángeles Aulet: Vergonzoso, ya pasó en todo el mundo vale que se invierta en San Juan y San Pedro, pero esto si es por turismo hacedlo en Agosto.

www.vinarosnews.net/fotos-la-lluna-des-de-vallibona/ Juan Ramon Oms: ¡Qué maravilla...y qué cerca del pueblo!

www.vinarosnews.net/lliurament-de-premis-del-concurs-daparadors-del-carnaval-2022/ Tasio Sánchez: Enhorabona Fanny Roca, molt molt xulo!! Rebeca Galindo Yupiiiii!!!!!! Enhorabona amore!!!.

www.vinarosnews.net/carnaval-2022-el-llibre-de-julian-zaragoza-i-carnestoltes-dor-a-lajuntament/ Dagmar Rujo: Grandioso.


Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

Esta revista no es ´profesional´ , no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, espacio en servidor, conexión internet, dominio, envío de emails e  invitación gastronómica anual

1996-2022 Vinaròs News www.vinarosnews.net

Usted recibe este correo electrónico porque solicitó recibir estos mensajes informativos, no comerciales, o aceptó recibirlos a invitación nuestra o de alguna persona vinculada a usted. En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico, 34/2002, de 11 de julio, así como la vigente ley orgánica 15 13/12/1999 de Protección de Datos Españoles, le comunicamos que su dirección de correo electrónico figura en la base de datos de Vinaròs.News. Si no desea seguir  recibiendo los correos, envíe un correo a baixa@vinaros.net indicando en el asunto: BAJA. Su dirección será borrada y no la conservaremos en ningún listado. Le rogamos que no clique la opción que aparece al final del correu Darse de baja  que nos ofrece la empresa contratada para el envío de los correos pues provocará el borrado inmediato del envío de correos, sin que nosotros tengamos constancia de ello por lo que continuará estando en nuesta lista.

VinaròsNews s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)