Vinaròs News

Històries d'avui en dia

Vinaròs guanya el Concurs de Regeneració Urbana, amb el qual tindrà 200.000 euros per a reformar la parada de bus del Cervol Vinaròs guanya el Concurs de Regeneració Urbana, amb el qual tindrà 200.000 euros per a reformar la parada de bus del Cervol
La Diputació de Castelló ha desvetllat aquesta vesprada el nom dels guanyadors del concurs provincial de regeneració urbana, que en aquesta tercera edició han... Vinaròs guanya el Concurs de Regeneració Urbana, amb el qual tindrà 200.000 euros per a reformar la parada de bus del Cervol

La Diputació de Castelló ha desvetllat aquesta vesprada el nom dels guanyadors del concurs provincial de regeneració urbana, que en aquesta tercera edició han recaigut en les localitats de Vinaròs i Sot de Ferrer. El veredicte s’ha efectuat a Peníscola en una gala amb aforament limitat i en la que s’han complert totes les mesures anticovid, a la qual han assistit el president de la institució, José Martí, el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, el jurat i representants dels ajuntaments i dels equips d’arquitectes premiats.

Segons ha explicat José Martí, “ara s’inicia el procés per a passar del paper al carrer les dues propostes millor valorades, que seran una realitat, si es compleixen totes les previsions al llarg de 2021 a càrrec del Pla Ceràmic de la Diputació de Castelló”. Per a dita fi, ha destacat el president, es destinaran 400.000 euros d’inversió pública.

 

En l’acte d’entrega s’han presentat també els detalls dels set dissenys que han obtingut reconeixement en aquesta tercera edició del CRU. En primer lloc s’han presentat els accèssits, que han recaigut enguany en Almassora, Betxí, Cabanes, Sant Joan de Moró i Canet lo Roig. Però, els que més curiositat han despertat han estat els dos guanyadors, Vinaròs i Sot de Ferrer, “amb dues propostes que prompte es convertiran en un referent en quant als nous usos que ofereix la nostra ceràmica”.

En el primer dels casos, la ciutat del Baix Maestrat vorà reformada la concorreguda parada d’autobusos del riu Cervol. El projecte, anomenat ‘The XX’, contempla l’ampliació de l’espai per a les persones en detriment de l’asfalt i una major integració amb el parc de les Catalinetes. L’element més característic serà la substitució de les actuals marquesines per unes altres de disseny elaborades amb ceràmica, acer i fusta i recobertes de vegetació. Ha estat dissenyat per l’equip format per Luis Navaro i Carlos Sánchez.

A Sot de Ferrer, el Pla Ceràmic suposarà la completa posada en valor de l’antic llavador de l’Inchidor, que recuperarà el seu esplendor rodejat d’un nou jardí que servirà com a finestra a l’horta i al riu de Sot gràcies a l’habilitació d’un mirador. L’existència del Palau Gòtic a pocs metres i el pas de la sèquia major també han estat integrats en un espai que farà del verd i la ceràmica els seus trets més distintius. Aquest nou racó, que rep en el projecte el nom de ‘A la Sombra del Inchidor’, ha estat desenvolupat per Alejandro Martínez.

Durant l’acte, José Martí ha felicitat tots els participants “per la gran qualitat de tots els treballs”. Així mateix ha lloat l’aposta dels ajuntaments per la regeneració urbana i ha agraït que facen ús “de les múltiples possibilitats que ofereix la ceràmica castellonenca en l’àmbit urbà”. “Junt al sector treballarem per a la seua internacionalització”.

MÉS INVERSIÓ PER A CADA OBRA

El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha destacat en el seu discurs les novetats que s’han introduït enguany “per a reforçar el posicionament del CRU” i que han consistit en l’augment dels dos premis en un 20%, fins a arribar als 200.000 euros per a executar cada projecte. A més a més, també s’han incrementat els honoraris per als equips d’arquitectes guanyadors. “Això ha permés que l’interés pel concurs enguany s’haja incrementat i que haja deixat xifres de rècord”. Aquest 2020 s’han presentat 37 projectes, en contraposició als 25 rebuts en 2019.

El veredicte s’ha fet públic a Peníscola, localitat que es va alçar amb el primer premi en 2018 gràcies al projecte ‘Escala del Papa Luna’, amb el qual s’ha reconvertit amb ceràmica provincial el pati de l’antic col·legi Jaime Sanz en un espai lluminós, ampli i polivalent. En un primer moment estava prevista la celebració de l’acte en el mateix emplaçament, però l’alerta per risc de pluja i tempestes ha traslladat la gala a l’Auditori i Palau de Congressos.

Comparteix
Avatar

Vinaròs News

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies