Vinaròs News

Històries d'avui en dia

La normalitat amb les mesures front al Coronavirus ha marcat  la tornada a les aules de l’alumnat del CEIP Mare de Déu de Vallivana...

La normalitat amb les mesures front al Coronavirus ha marcat  la tornada a les aules de l’alumnat del CEIP Mare de Déu de Vallivana de Morella en la jornada d’avui. Després de sis mesos de tancament docent presencial a causa de la pandèmia s’han tornat ha donar al centre classes amb les degudes precaucions i mesures preventives, destinades a garantir la seguretat dels alumnes i personal docent.

Per tal d’evitar la massificació, tant a l’entrada com a l’eixida del centre escolar, aquestes es fan de manera escalonada per tres accessos diferents: la porta principal de l’avinguda Jaume I, pati d’infantil en la baixada de la piscina i, per últim,  la zona esportiva ubicada també junt l’esmentada piscina municipal.

En les darreres jornades, per part de la brigada municipal, a més del treball del professorat, s’ha procedit a l’adequació de les aules i zones comuns del col·legi per alleugerar espais i facilitar l’esgambi i poder guardar la distància. Per altra banda, en la part exterior de l’edifici s’han adequat noves zones de joc, adaptades al nombre dels grups d’aules amb l’objectiu que es puguen mantenir les distàncies.

En este curs, 2020-2021, el CEIP Mare de Déu de Vallivana comptarà amb un total de 171 alumnes. Des de l’Ajuntament de Morella, el seu alcalde, Rhamsés Ripollés, ha volgut ‘agrair tot el treball i col·laboració amb la comunitat educativa per iniciar este curs marcat per les adaptacions al covid. És un objectiu de totes i tots que els nostres xiquets i xiquets, així com els professors, desenvolupen el seu aprenentatge en un espai segur’.

Pla Edificant
Com es va informar, també està previst que en les properes setmanes en el centre educatiu comencen les obres de millora i rehabilitació contemplades en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb un pressupost d’uns 1,5 milions d’euros.

L’execució d’estes obres està programada per a que no afecte al desenvolupament normal de l’activitat educativa, tot i que si que farà variar els accessos, passant de 3 a 2, al haver d’eliminar-se el de la zona esportiva, així com la necessitat d’adequar noves zones exteriors de pati.  Cal recordar que en la pista poliesportiva actual és on està previst construir la nova zona d’aularis.

És per això que caldrà utilitzar part del Passeig Jaume I per albergar un pati i es tancarà un vial d’este passeig al trànsit. De fet, esta actuació serà la primera dins del projecte d’Edificant. Es recorda per tant, en motiu del covid així com per les futures obres, la recomanació d’accedir al centre prioritàriament a peu en lloc de amb vehicle. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, destaca que ‘Este curs, excepcional, també serà molt important per l’inici de les desitjades i reivindicades obres de millora i rehabilitació que començaran en un dies gràcies al Pla Edificant’.

Comparteix
Avatar

Vinaròs News

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies