Sant Jordi ha comptat amb una representació al III Congrés de ASEMIP
SANT JORDI 3 novembre, 2017 Vinaròs News
NOTA DE PREMSA
Sant Jordi ha comptat amb una representació al III Congrés de ASEMIP (Associació Espanyola Multidisciplinària de Recerca sobre Interferències Parentals) a través de la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat. Aquest tercer congrés va apostar per les “Noves figures i instruments soci-legals de protecció de la infància i adolescència”. Va tenir lloc els dies 26 i 27 del passat octubre a Palma de Mallorca, en l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears (ICAIB).
Ana Martinez-Pampliega, Doctora en Psicologia de la Universitat de Deusto i Belén Pomar, Presidenta de la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat, van presentar la ponència “IMPLANTACIÓ DEL PROGRAMA PSICO-EDUCATIU D’INTERVENCIÓ POST-DIVORCI”, que des d’abril d’enguany s’està desenvolupant en la nostra comarca.
Martinez-Pampliega va destacar que els programes d’intervenció en divorci centrats en els fills/es prevenen una millor salut mental de xiquet/es i adolescents.
Aquests programes se centren a comprendre els processos a través dels quals el divorci afecta als xiquets i xiquetes i a identificar els factors de risc per a poder protegir-los.
Hi ha dues variables importants a tenir en compte: el conflicte entre els progenitors i la forma en què ho viuen els fills/es; i la qualitat de la relació entre pares i fills.
La Doctora en Psicologia va agrair als professionals de Serveis Socials de la “Coordinadora del Menor” la seua aportació al programa.
Belén Pomar va explicar que la implantació del programa ja està en marxa des d’abril amb resultats satisfactoris en els municipis que integren la Coordinadora. L’objectiu és que els membres de la família siguen capaces de transformar el procés de divorci en una nova relació basada en el respecte, especialment en benefici dels fills i minimitzar així l’impacte negatiu de la separació dels pares. Així mateix, Belén va agrair i va valorar el suport i implicació d’Ivan Sanchez Xifre, com a Alcalde de Sant Jordi i dels representants de la Mancomunitat “Castelló Nord” que han signat el Conveni amb la Universitat de Deusto.
Finalment es va agrair enormement als pares, mares i fills la participació en el programa, “confiant plenament en nosaltres. Ací han trobat un espai en el qual compartir sensibilitats i emocions; ací poden ser vulnerables i fràgils, però no febles. Junts cerquem el sistema per a enfortir-nos, superar les dificultats i seguir creixent. En definitiva, un lloc de suport i comprensió”.
“La participació en aquest Congrés ens va donar l’oportunitat de traslladar als professionals i operadors jurídics un prec dels pares: agilitar en els Jutjats els processos de separació i divorci per a minimitzar el dolor i sofriment de pares i fills”.
El dilluns dia 6 de novembre es presentarà aquest Programa post-divorci als alumnes del Master de “Intervenció i Mediació Familiar” en la Universitat Jaume I de Castelló.
La Coordinadora del Menor del Baix Maestrat està integrada pels professionals (Educadors Socials, Psicòlegs i Treballadors Socials) dels Serveis Socials dels Ajuntament d’Alcalá de Xivert, Benicarló, Peníscola, Vinaròs i la Mancomunitat Castelló Nord (Sant Mateu, Catí, Cervera del Maestrat, La Salzadella, Sant Jordi i Xert) i els Treballadors Socials de Sanitat i Educació.