Lo Pati inaugurarà “Llots i Torbes” una exposició sobre Mari Chordà
DALT DEL SÉNIAQUÉ PASSARÀ ? 23 octubre, 2017 Vinaròs News
NOTA DE PREMSA
Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre està muntant aquests dies la que serà l’exposició més potent de l’any i sens dubte una de les més importants que han passat pel centre des de la seua posada en marxa l’any 2010: “Llots i Torbes” de Mari Chordà (Amposta, 1942). De fet, és la primera exposició de gran format d’aquesta reconeguda i revolucionària artista a la seua ciutat natal.
Pionera en l’expressió visual de la sexualitat femenina lliure, Mari Chordà és molt coneguda a Amposta perquè els seus pares regentaven una de les botigues més emblemàtiques de la ciutat i també per haver fundat el bar Llar. Feminista, poeta i activista, la seua obra va rebre un reconeixement important fa dos anys quan la Tate Modern de Londres va escollir dos quadres seus: La gran vagina (1966) i Coitus pop (1968) per a la mostra col·lectiva The world goes pop. Els últims mesos també el Museu Reina Sofia de Madrid s’ha interessat en les seues creacions.
L’exposició “Llots i Torbes” que fins al 10 de gener es podrà visitar al centre d’art Lo Pati inclou obra nova creada expressament per a l’ocasió i vol ser un “donatge” a una altra gran dona, la biòloga nord-americana Lynn Margulis, que va descobrir al delta de l’Ebre un bacteri que provava la seua teoria de la simbiogènesis en l’origen de les cèl·lules, un descobriment científic amb arrels deltaiques que lliga perfectament amb l’obsessió de Chordà per la fertilitat, la fecunditat o l’origen de la vida que sovint plasma amb els seus quadres d’úters i vagines.
“Llots i Torbes” és l’última gran activitat de l’any de Lo Pati i coincidirà també en una nova edició del cicle Cinema i Dona que enguany canvia de format i de nom i passa anomenar-se Femme in Arts. Dirigit per la periodista ebrenca Anna Zaera, se celebrarà del 24 al 26 de novembre i potenciarà el debat públic sobre la situació de la dona i el feminisme amb visió cinematogràfica, el que en certa manera també el vincula a l’exposició de Mari Chordà.