L’homenatge col·lectiu a Manel Garcia Grau obri les portes al Mucbe
BENICARLÓ 8 octubre, 2024 Vinaròs News
El Museu de la Ciutat de Benicarló (Mucbe) va inaugurar dissabte l’exposició dedicada al reconegut poeta de Benicarló Manel Garcia Grau. Amb el títol ‘Manel Garcia Grau. Homenatge a un poeta del seu temps’, la mostra reuneix les obres de 33 artistes del col·lectiu ArteEnRed, que han creat una sèrie de peces inspirades en la seua obra i llegat.
L’acte va comptar amb la presència del primer tinent d’Alcaldia, Juan Pascual Sorlí, la regidora de Cultura, María Teresa Pellicer, i nombrosos familiars i amics del poeta, a més dels artistes que han participat en aquest homenatge col·lectiu a Manel Garcia Grau.
L’exposició estarà oberta al públic fins al 5 de desembre i ofereix un recorregut per l’impacte literari i humà de Garcia Grau, reconegut per la seua implicació social i el seu compromís amb la condició humana. Les obres exposades dialoguen visualment amb els textos del poeta, creant una experiència única que convida a reflexionar sobre la força de la paraula i la seua capacitat de resistència davant de les adversitats de la vida.
Un poeta del seu temps
Manel Garcia Grau (Benicarló, 1962 – Castelló de la Plana, 2006) és un dels escriptors valencians més reconeguts de la seua generació. Va ser filòleg i poeta i va començar la seua trajectòria com a professor de Literatura Catalana. Va participar activament en multitud d’activitats culturals i cíviques i va animar durant molts anys les tertúlies literàries. Com a benicarlando, va tindre un gran interès en donar a conèixer els escriptors de les comarques de Castelló i els va animar a escriure.
A Benicarló, va formar part activa de l’Associació Cultural Alambor. Des de 1997 a 2006 va ser membre de la junta directiva de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i va impulsar el premi de literatura juvenil Vicent Marçà.
Com a poeta, va aconseguir alguns dels premis més prestigiosos, com el Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre o l’Englantina d’Or dels Jocs Florals de Barcelona.
Des del 2009, la Biblioteca de Benicarló porta el seu nom.