L’Ajuntament d’Alcanar adquireix pel sistema de lísing una màquina agranadora
ALCANARDALT DEL SÉNIA 1 febrer, 2018 Vinaròs News
NOTA DE PREMSA
Una nova màquina agranadora s’ha incorporat aquesta setmana a la flota de vehicles de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis d’Alcanar. Es tracta d’una HAKO Citymaster CM 2200 d’alt rendiment de treball, amb una tremuja d’acer inoxidable de 2.200 litres de capacitat i amb una descàrrega elevada a 1,5 m. Aquest aparell combina el treball de l’aigua a pressió i l’aspiració de la brossa amb les prestacions dels espalmadors o raspalls.
L’Ajuntament ha adquirit l’agranadora mitjançant un concurs públic de contractació amb la modalitat d’arrendament financer (lísing) i opció de compra. Caixabank, SA, ha estat l’adjudicatària, per un import de 103.500 euros (IVA exclòs). En l’oferta presentada, l’empresa ha aportat propostes de millora, com ara la recollida i el retorn gratuït de la màquina per a eventuals reparacions o la instal·lació d’un equip d’aigua per a neteja a pressió i d’un sistema de ventiladors reversibles per a neteja i protecció de radiadors.
Segons Ivette Fibla, regidora de l’àrea: “Amb l’escombradora que ha entrat en funcionament aquesta setmana, s’incrementarà l’efectivitat de la neteja a tot el municipi, ja que actuaran, al mateix temps, dos màquines amb aigua a pressió”.
Per la seva banda, Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar, recorda que “la voluntat del consistori és seguir millorant el servei de neteja”, però també vol “apel·lar a l’esperit cívic de la ciutadania, ja que gaudir d’un poble net és responsabilitat de tots i totes”.
Aquesta actuació s’emmarca en la política de renovació de maquinària i vehicles de la Brigada Municipal de l’Ajuntament, que té com a objectius millorar les condicions de seguretat i eficàcia dels operaris, i reduir els costos vinculats al manteniment i lloguer, alhora que modernitzar la imatge de la Brigada.
“El consistori disposava de dos màquines escombradores, una de les quals tenia avaries de forma continuada que generaven una despesa elevada i, per aquest motiu, feia gairebé un any que estava inactiva. S’ha optat per substituir-la a través del lísing perquè és l’opció que ens permet reduir d’una manera més important les despeses de reparació”, explica la responsable d’Urbanisme i Ordenació del Territori.
Respecte a les mesures de seguretat, la regidora es mostra satisfeta: “L’aparell incorpora una cabina amb dos seients, frens de disc hidràulics de doble circuit amb ABS, així com un sistema d’il·luminació homologat i far rotatiu”, conclou.