Compromís critica que el Govern desoïsca les Corts Valencianes i no rebutge el fracking
ALTRES POBLES 19 octubre, 2017 Vinaròs News
NOTA DE PREMSA
El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, va presentar recentment una pregunta escrita al Govern perquè es posicionara sobre el fracking o fractura hidràulica, després del posicionament contrari dels Corts Valencianes.
En el text de la pregunta Mulet exposava “ Les Corts Valencianes van aprovar en 5 d’octubre de 2016 una resolució en la qual s’instava al Consell de Generalitat al fet que instar al Govern Central a denegar la concessió de permisos per a la pràctica de la fractura hidràulica per a l’obtenció d’hidrocarburs , amb una sèrie de propostes detallades en el text. Per tot açò es pregunta, quines mesures es van adoptar sobre aquest tema? es va fer cas d’alguna de cadascuna de les peticions d’aquest escrit? es va contestar en algun moment al Govern valencià sobre les mesures sol·licitades?”.
En la seua resposta, el Govern constata que no s’ha fet cas a tal petició, que es permet aquesta activitat i es limiten a consideracions genèriques amb tal de minimitzar sense garanties el seu reconegut altíssim impacte. “ és absurd avalar una exigència tècnica i ambiental que garantisca la seguretat de les persones i del medi ambient en una activitat com aquesta que ni ella mateixa pot predir els efectes de la seua activitat, la destrucció i contaminació d’aqüífers subterranis o la propagació de gasos, aquestes exigències tècniques se silencien amb informes elaborats a la carta, previ pagament, no existeix la garantia de la innocuïtat, en un sistema que ja s’ha vist els efectes letals que ha ocasionat en països com Estats Units d’Amèrica”
Mulet ha recordat que la falta d’un posicionament contrari de l’administració central permet que es puguen tornar a presentar projectes d’aquest tipus “ En el País Valencià, malgrat el rebuig social majoritari, el PP estava a favor de destrossar el territori per al benefici de molt pocs, va anar el propi desinterès de l’empresa a continuar amb el projecte qui va paralitzar la tramitació, ja que els governs del PP a València llavors i a Madrid, era favorables, i ara, es veu amb aquesta resposta, ho continuen sent. Per açò no defallim en l’exigència d’una legislació estatal que rebutge de plànol aquesta activitat pel seu nul interès social, i el gran irreparable impacte que genera: