Compromís alerta del desmantellament ferroviari i la desconexió del nord de Castelló per l’elecció de l’ample europeu
ALTRES POBLESVINARÒS 28 novembre, 2019 Vinaròs News
COMPROMÍS
El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha avançat que només arranque la legislatura de les Corts Generals la propera setmana, demanarà compareixences i explicacions a les persones responsables de Foment respecte a les previsions ferroviàries entre València-Castelló i Tarragona, ja que després d’analitzar l’Estudi Informatiu per la implementació de l’ample estàndard en el tram Castelló-Tarragona del Corredor Mediterrani, que descarta continuar amb la implantació del tercer fil com s’ha fet entre València i Castelló, “es generen massa dubtes i més confussió”.
Segons Mulet “si el tercer fil era una mala solució, ¿per què el van posar amb calçador entre València i Castelló, amb els problemes que això va generar i continua generant?. Ara, no seguir amb el tercer fil des de Castelló cap al nord i apostar per l’ample europeu en exclusiva, implica que sols podran circular els trens de llarga distància que puguen canviar els eixos, però no els regionals, ni els rodalies ni, evidentment, els de mercaderies per als quals en teoria està pensada aquesta actuació. Quants dels actuals trens poden canviar els eixos?. Què passarà amb els pseudo-rodalies o regionals entre Castelló i Vinaròs?, o el regionals fins Tortosa o Barcelona, o els Talgos, o les mercaderies convencionals? Què es va a guanyar respecte a l’actual ample ibèric?”, s’ha preguntat el representant valencianista.
Mulet ha afirmat que, igualment que l’entrada d’Air Nostrum a competir per la gestió de l’AVE demostra com s’ha anat separant el servei ferroviari entre el que necessita la gent per al seu dia a dia, que s’ha precaritzat de manera indecent, i un altre model elitista, especulador, depredador i farònic basat en l’AVE, ara s’obri la porta a la seua privatització. Que de colp l’empresa privada puga oferir 8 AVE Madrid-València o 4 Madrid-Alacant en un horitzó proper, en un tren ultra subvencionat amb diners públics, emprant una infraestructura que ha costat el que no està escrit a les arques públiques, pot suposar encara més una batalla entre empresa pública i privada pels preus, que eclipsarà encara més la necessària inversió en mantindre en condicions la xarxa de tren convencional, el gran castigat per este tipus d’actuacions.ESTUDI INFORMATIU bit.ly/