Cicle de xerrades i col·loquis al voltant del moment que vivim, organitzat per l’assemblea local de Totes i Tots Som Vinaròs i Podem
SENSE CATEGORIA 18 desembre, 2021 Vinaròs News
TOTES I TOTS SOM VINARÒS
MIGRACIONS AL SEGLE XXI, PERQUÈ I COM.Fabregat
En el dia Universal dels drets Humans vam tenir el goig d’escoltar a la diputada de Podem Irene Gómez que va dissertar sobre la immigració. Irene com activista dels DD.HH. i immigrant va parlar amb l’experiència personal i, ara, des de la seua atalaia legislativa en el parlament Valencià.
En la introducció ens van fer cinc cèntims del que va representar sortir del seu Perú natal on havia estudiat la carrera de dret i on va exercir d’advocada. Va venir a Europa i va fer un viatge que la portà per diferents països, diferents treballs …, fins a aconseguir els papers per poder desenvolupar la seua carrera professional. Periple molt similar a la que han de passar la majoria d’immigrants que són vinguts a les nostres terres.
Les onades d’immigrants són causades per diferents motius: fam, guerra, canvi climàtic i també estan els que demanen asil polític. El motiu sempre és el mateix: volen menjar. Es juguen la vida per poder subsistir.
Tot i que l’estat espanyol és considerat un poble solidari s’ha de treballar per fer callar l’extrema dreta amb el seu discurs de l’odi. El Govern valencià ha impulsat que la conselleria d’educació fase una aula didàctica sobre immigració perquè cal educar, donar a conèixer i sensibilitzar a la gent sobre aquest tema.
Ens digué que el dret a immigrar no és un dret humà, però s’està treballant molt per fer reconèixer aquest dret. No hi ha cap persona que no tinga algun avantpassat immigrant o algú familiar que emigrarà en un futur.
Els drets humans han de ser iguals per a tots. No es pot distingir entre ciutadans i estrangers. No hauria d’existir aquesta llei d’estrangeria que les relativitza i que per a ser ciutadana ha de ser nacionalitzada espanyola, per tant, aquella persona que no té la ciutadania és considerada com a mà d’obra i no és considerada com a ciutadana de ple dret i per això tenen molts menys drets que un que sí que la té. Això en el segle XXI no pot passar. Cal molta sensibilització, formació i educació per a explicar que tots tenen dret a ser considerats persones.
Per l’altra part està la necessitat que té aquesta societat per augmentar el nombre de treballadors, per a què sense ells no tindríem al que tenim avui en dia. Ells, els immigrants, generen riquesa i al mateix temps aporten els seus impostos al manteniment d’aquest sistema de benestar social.
El respecte als nouvinguts alhora del que han de tenir ells en la cultura del lloc on volen arrelar. Tota una sèrie de qüestions que van fer de la xerrada i la tertúlia consegüent molt participativa i alliçonadora. Aquest article no dóna per a molt més, per això us remetem a l’enllaç https://m.youtube.com/watch?v=-5ABaUQzBbM on podreu veure-la sencera.