http://www.vinarosnews.net   Any XXVI, informant des de 1996

Col.laboren:

Espectacles Maestrat, Espuny Abogados, Renault Dacia, Editorial Antinea, Ajuntament de VinaròsCristalería Miralles

18-9-2022

Històries d'avui en dia Fora Dubtes

Vinaròs, una ciutat per recórrer en bicicleta: ja compta amb quasi 15 quilòmetres de carril bici
EMILI FONOLLOSA

Vinaròs és una ciutat que aposta per mitjans de transport no contaminants i saludables com la bicicleta, si ens atenem a l’increment que ha hagut en els últims anys de carrils bici, de manera que avui en dia ja són quasi 15 quilòmetres els que es poden recórrer a pedal per la ciutat i les seues rodalies. En aquesta legislatura s’ha creat un total de 6 km. nous de carril bici. El camí cap a l’ermita i la carretera de la zona turística sud és on més s’ha actuat, amb els 3,1 km. del nou carril lúdic esportiu i els 2,5 km. de la costa sud, però també s’ha fet la connexió de l’avinguda Jaume I amb la ribera del Cervol, de 480 m., segons la informació facilitada per les regidores d’Urbanisme, Transició Ecològica i Governació, dirigides respectivament per Marc Albella,  Carmen Morellà i l’alcalde  Guillem Alsina. El carril més llarg que hi havia abans era el que enllaça Febrer de la Torre amb Joan XXIII i Gil d’Atrocillo, amb 4,2 km. però també es comptava amb el que comunica el polígon Portal Mediterráneo amb la pista d’atletisme, de 2,2 km. Així mateix ja n’hi havia al passeig marítim, amb 770 m., Leopoldo Querol, 370 m. i el polígon Capsades, amb 380 m. Amb tot, anteriorment al 2019, Vinaròs ja comptava amb 8,5 km. de vial per anar en bicicleta. Els 3,34 km de carril bici corresponents a Leopoldo Querol, Polígon Portal Mediterráneo i Polígon Capsades, són de la legislatura 2015-2019, on també va tenir responsabilitats de govern l’actual equip al front de l’Ajuntament de Vinaròs.
Llegiu molt més i amb fotos: www.vinarosnews.net/vinaros-una-ciutat-per-recorrer-en-bicicleta-ja-compta-amb-quasi-15-quilometres-de-carril-bici/

 
Setmana de la Mobilitat Sostenible a Vinaròs (E.FONOLLOSA),
mireu més fotos: www.vinarosnews.net/video-i-fotos-un-dissabte-a-vinaros-per-la-mobilitat-sostenible/

El Mag Lari triomfa a Ulldecona
VINARÒS NEWS
El Mag Lari triomfa a Ulldecona, exhaureix les entrades i obre la temporada dels Dissabtes de Teatre. El Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona s´ha omplert de gom a gom de públic provinent de les dues bandes del Sénia en la inauguració de la 19ª temporada de teatre familiar al municipi. Lari ha omplert l´escenari de màgia, llum i humor durant hora i mitja amb el seu darrer espectacle “Una nit amb el Mag Lari“, que es va ajornar  fa dos anys per la pandèmia. ”Una nit amb el Mag Lari ” amb el disseny de llums i so de L´Oriol Rufac, ha estat rècord d´assistents arreu. Mireu declaracions del Mag Lari i Jaume Coll, coordinador de Xarxa Ulldecona:www.vinarosnews.net/el-mag-lari-triomfa-a-ulldecona/

Las tormentas de agosto adelantan la temporada de setas en la provincia castellonense
JAVIER ORTÍ

La temporada de setas arranca antes, pero encontrarlas en otoño, más que nunca, pende del hilo meteorológico. Tras una primavera muy seca, las tormentas de verano y las que se esperan en los próximos días dan esperanza a los buscadores, que ven cómo la campaña puede ser positiva si las precipitaciones son regulares. Las lluvias en el norte de Castellón y montes de Teruel de finales de agosto han permitido que aparezcan los primeros ejemplares y aportan optimismo a un ciclo que se presentaba poco halagüeño. En este sentido, la experta aficionada morellana Magdalena Popa manifiesta que «el terreno está especialmente seco, pero las tormentas de verano del pasado mes le han ido muy bien». «Si persisten los aguaceros y las temperaturas comienzan a ser un poco más suaves, podremos tener una recolección micológica buena», indica. De manera similar se expresa el vilafranquino Raúl Monfort: «Hay que esperar, pero si no siguen entrando tormentas, el monte no estará en las condiciones óptimas para las setas».  Según recalcan ambos buscadores, las precipitaciones y las temperaturas registradas a partir de mediados de agosto son las que más influencia tienen en el inicio de la temporada. «Si ya casi a mediados de septiembre no llueve más y con regularidad, puede ser un fracaso. Sin embargo, si se cumplen las previsiones, puede ser buena. Ahora nos jugamos la explosión micológica que si se prevé en zonas de Teruel», explica Popa.
Lea más y vea fotos: www.vinarosnews.net/las-tormentas-de-agosto-adelantan-la-temporada-de-setas/

Deconstrucció social: El despertar obrerista al Vinaròs del 1900
RAMON PUIG

Les acaballes del segle XIX posaren fi a les picabaralles per l’alcaldia entre el controvertit Felip Ferrer “Varet” i el discret Salvador Roso que aconseguí la presidència i inaugurà una legislatura prou estable. L’actitud presidencialista de l’alcaldia propicià el desinterès d’uns regidors que no pintaven gaire, només el síndic obrer Cristòfol Felip gosà plantar cara a l’alcalde acusant-lo de provocar l’abstencionisme municipal al no donar comptes a la corporació de les seues decisions.
 La funció crítica del síndic s’alternava amb una altra prou més transcendent: unificar les diferents agrupacions sectorials obreres. A Tofolet de Bassino es degué la constitució de la primera Federació de Societats Obreres al País Valencià, tasca que no va passar desapercebuda als líders obrers de la capital provincial. Al míting preparatiu del primer de maig de 1903, Cristòfol Felip fou el convidat d’honor a la tribuna d’oradors al costat del líder provincial Ferran Gasset. Li van requerir explicar als assistents el procés que va precedir a la constitució de la Federació de Societats Obreres. Ho feu amb una didàctica que entusiasmà el públic i va tenir l’habilitat de relacionar-ho amb el motiu principal de la celebració del dia, destacant la rellevància del proletariat català en el context revolucionari espanyol. — Compañeros, como obreros que somos no sólo necesitamos unirnos por encima de nuestras inclinaciones ideológicas i sindicales para defendernos de la opresión y la explotación, además hemos de luchar juntos para cambiar el curso de la historia.
Llegiu-ho complet: www.vinarosnews.net/deconstruccio-social-el-despertar-obrerista-al-vinaros-del-1900/

Altres històries d'avui en dia:

www.vinarosnews.net/troben-sa-i-estalvi-el-vei-desaparegut-ahir-a-vinaros/

www.vinarosnews.net/video-presentacio-del-dia-de-la-bici-a-vinaros/

www.vinarosnews.net/video-focs-artificials-a-peniscola/

www.vinarosnews.net/muere-ahogada-una-mujer-en-la-playa-de-peniscola/

www.vinarosnews.net/un-joven-motorista-fallece-en-accidente-en-la-antigua-n340-al-paso-por-vinaros/

www.vinarosnews.net/la-ejecutiva-del-pspv-psoe-de-benicarlo-descalifica-al-ya-exconcejal-socialista-roman-sanchez/

www.vinarosnews.net/benicarlo-aprova-la-modificacio-de-la-rlt-per-a-la-creacio-de-17-nous-llocs-de-treball/

www.vinarosnews.net/dijous-darts-a-lina-celebra-la-seua-primera-tertulia-cultural/

www.vinarosnews.net/els-senegalesos-celebren-a-vinaros-el-grand-magal-de-touba/

www.vinarosnews.net/vallibonencs-coronen-el-cim-de-la-vall-daran/

Recordeu el correu anterior: https://www.vinarosnews.net/vinaros-mail-15-9-22/

Seguiu l´actualitat per la nostra web, facebook  i twitter i amb vídeos pel youtubeFora Dubtes

Envieu-nos a news@vinaros.net nous subscriptors, comentaris, dubtes, preguntes, respostes, etc.

www.vinarosnews.net/mas-de-medio-millar-de-senegales-se-concentran-en-vinaros-para-celebrar-el-grand-magal/ Agustin Fuentes Pos si q celebran fiestas en Vinaròs, no paran.

www.vinarosnews.net/vallibonencs-coronen-el-cim-de-la-vall-daran/ Vanessa Guimerá: Oleeee,k valents

www.vinarosnews.net/lajuntament-de-vinaros-asfalta-el-cami-de-les-carretes-amb-una-subvencio-de-la-generalitat-valenciana/ Sergi Roca: Pos ara el d’Alcanar fins la rotonda del desvio Sant Rafel ,Ulldecona, Ap-7 que també li toca.

Resum de comentaris anteriors

www.vinarosnews.net/herbeset-i-la-pobleta-tindran-fibra-optica/ Pere Garcia: Mira, hi ha llocs de Vinaròs on no en tenim. Mont bé per la gent d'Herbeset i La Pobleta! Ramon Puig: Crec que hi ha un projecte de repoblació amb seu a Herbeset, potser?

www.vinarosnews.net/videos-projecte-de-nou-auditori-de-vinaros/ Pere García: Com he escrit en un altre mur, el tema del nou auditori ( o centre d'arts escèniques) es recurrent i coincideix amb els finals de les legislatures, però no hi ha una voluntat real de construïr -lo. A banda, i posats en el cas que sí que es construís, quines associacions es beneficiarien? Les de sempre? Pedro Vidal: No es necesario que hagan las cosas con tanta precipitación, que la gente del teatro sabe esperar y es muy paciente (a las pruebas me remito). Es vergonzoso que las diferentes corporaciones que han ido pasando por ese ayuntamiento se hayan ido pasando por el forro de la entrepierna, este proyecto u otro alternativo. Juan Luis: Mai estem d’acord en res. Agustin Fuentes: Un auditori? lo q tienen q hacer es un pabellon q en ese almacen de garrofes no caben todos.
Toñi SG: No dudo que pueda hacer falta un pabellón mas grande, pero un Auditorio siiii... hace muuucha falta. Hay muuuchas actividades que se desmerecen por no tener un sitio adecuado.

www.vinarosnews.net/videos-i-fotos-del-10k-nocturn-llagosti-de-vinaros/ Naima Oum: Bravo bravo campeones!


Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

Esta revista no es ´profesional´ , no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, espacio en servidor, conexión internet, dominio, envío de emails e  invitación gastronómica anual

1996-2022 Vinaròs News www.vinarosnews.net

Usted recibe este correo electrónico porque solicitó recibir estos mensajes informativos, no comerciales, o aceptó recibirlos a invitación nuestra o de alguna persona vinculada a usted. En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico, 34/2002, de 11 de julio, así como la vigente ley orgánica 15 13/12/1999 de Protección de Datos Españoles, le comunicamos que su dirección de correo electrónico figura en la base de datos de Vinaròs.News. Si no desea seguir  recibiendo los correos, envíe un correo a baixa@vinaros.net indicando en el asunto: BAJA. Su dirección será borrada y no la conservaremos en ningún listado. Le rogamos que no clique la opción que aparece al final del correu Darse de baja  que nos ofrece la empresa contratada para el envío de los correos pues provocará el borrado inmediato del envío de correos, sin que nosotros tengamos constancia de ello por lo que continuará estando en nuesta lista.

VinaròsNews s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)