http://www.vinarosnews.net   Any XXIII, informant des de 1996

Col.laboren:
   
Espectacles Maestrat, Dicocar, Espuny Abogados, Renault Dacia, Editorial Antinea, Ajuntament de VinaròsSigevCristalería Miralles

 3-2-2019

Històries d'avui en dia Fora Dubtes

Els xiquets també aprenen com actuar davant una emergència
EMILI FONOLLOSA

Qualsevol edat és bona per aprendre les més elementals instruccions a seguir davant una situació d’emergència en la qual perilla la vida d’alguna persona. Així ho entenen a CSA (Castellón Ambulancias), els tècnics de les quals, fora d’hores de servei i de forma totalment altruïsta s’ofereixen a acudir amb el seu personal i equipament a qualsevol col·legi, per tal que els escolars pugen conèixer com actuar quan algú pateix un greu incident i mentre no arribe l’assistència sanitària. El CEIP Assumpció de Vinaròs ha estat el primer en aquesta localitat a rebre aquestes lliçons pràctiques de «supervivència» però abans ja havien fet el mateix en els últims tres cursos en altres poblacions; van començar per l’escola d’Alfondeguilla i després van seguir per Vall d’Uixó, Nules, la Vall d’Alba, Alcora, Sant Mateu i allí on es reclama la seua presència. Durant pràcticament tota una jornada escolar, es fan tallers de RCP (Reanimació Càrdio Pulmonar), PLS (Posició Lateral de Seguretat) i OVACE (Obstrucció de la Via Aèria per un Cos Estrany). Les explicacions i tasques pràctiques van acompanyades d’explicacions il·lustrades amb presentacions. Llegiu-ho sencer i mireu vídeos i fotos: www.vinarosnews.net/llicons-de-com-actuar-en-una-emergencia-com-al-ceip-assumpcio-de-vinaros/

Un canetà, dirigint el manteniment de la xarxa d’aigües de Qatar
EMILI FONOLLOSA

El departament de drenatges i manteniment de tota la xarxa d’aigües residuals, pluvials i freàtica de Qatar, té entre els seus responsables Francisco Tolós Salvador, de Canet lo Roig, que s’encarrega de supervisar totes les plantes depuradores d’aigua i estacions de bombeig. Ell és el responsable de Seguretat, Salut i Medi ambient i sota les seues ordres té equip de 8 enginyers que es responsabilitzen de supervisar tant els projectes i activitats realitzades pels subcontratistes així com de les dels mateixos treballadors del departament. Francisco Tolós, de 37 anys, és enginyer agrònom per la universitat de Lleida i màster en Prevenció de Riscos Laborals per la universitat de Barcelona. També ha estudiat Arquitectura Tècnica a la Universitat Jaume I. Des del 21 de Maig de 2013 estic residint a Qatar, més concretament a Doha, amb ASHGHAL (Public Works Authority) una entitat governamental que s’encarrega d’executar, operar i mantenir tots els edificis i infraestructures públiques del país. Qatar és un país petit amb una extensió similar a la comunitat de Múrcia. No hi ha molts nuclis urbans de manera que el 90 % de la població viu en la mateixa ciutat. Els principals nuclis urbans són: Doha, Al khor, Lusail (on se celebra el campionat del mon de Moto GP) i Al Wakra. Dins de la ciutat de Doha hi ha diferents districtes, ell està vivint en West Bay, la zona on es troben tots els gratacels, en altres paraules, podríem dir que és el Manhattan de Doha, tot i que no te res a veure amb el Manhattan original de Nova York. “Principalment hi ha dos zones on vivim tots el expatriats westerns: una és West Bay i l’altra es La Perla que és una zona artificial com la illa de la Palmera en Dubai. Llegiu tot el reportatge i amb més fotos: www.vinarosnews.net/un-caneta-dirigint-el-manteniment-de-la-xarxa-daigues-residuals-pluvials-i-freatica-de-qatar/


Mireu també galeria de fotos

Vora l'Ebre: Lluís García Muñoz, tota una vida entre fogons i molt més
J.FERRÉ VERGE

Lluís Garcia Muñoz, per a molts Lluiset, va néixer a Amposta el 19 de desembre de 1957, fill de Pepito Garcia i Generosa Muñoz que ja tenien una filla de 2 anys: Gene. Molt prompte (massa!) mor el seu pare. Era l’any 1963 quan Lluís només tenia 6 anys. A partir d’aquí sa mare li va haver de fer de mare i de pare i, com ens passa a quasi tots, per a Lluís la seva mare se converteix en la persona més important de la seva vida. La mort del pare va significar un cop molt dur i passar a viure una de les èpoques més difícils de la seva vida. De la seva infantesa guarda els records de jugar als sequers del Sindicat, als troncs, a Nazaret i als sequers de la Cámara Arrossera. Sense pràcticament estudis, quan encara no havia fet els 14 anys se va posar a treballar a la gestoria Callarisa. El seu propietari, José Callarisa, passa a convertir-se en la tercera persona més important de la seva vida, per darrere dels seus pares. La seva relació amb ell la qualifica com la universitat de la vida. Al cap de poc (sobre 1974) comença la seva relació amb Elisabet Bo, la que és la seva esposa. 2013. El 2013 es compliren 25è anys del seu restaurant l’Estany Casa de Fusta, al Delta de l'Ebre, per on ha passat gent tan famosa com Messi, Josep Borrell, Sílvia Munt, M. Vázquez Montalbán, etc. Llegiu-ho complet: www.vinarosnews.net/vora-lebre-lluis-garcia-munoz-un-home-arrelat-al-delta/

Altres històries d'avui en dia:

www.vinarosnews.net/els-ports-es-cobreix-de-blanc/

www.vinarosnews.net/vent-a-118-km-h-a-fredes-i-mig-grau-baix-zero-de-maxima/

www.vinarosnews.net/el-tc-no-admite-el-recurso-contra-el-rechazo-de-la-querella-por-el-castor/

www.vinarosnews.net/vallibona-munta-la-barraca-de-sant-antoni/

www.vinarosnews.net/el-forti-un-juez-implacable/

www.vinarosnews.net/la-conselleria-dispuesta-a-finalizar-las-obras-del-centro-de-salud-de-alcala/

www.vinarosnews.net/bombos-y-tambores-reunidos-en-vinaros/

/www.vinarosnews.net/nombrosos-serveis-de-la-policia-local-de-vinaros-pel-vent/

www.vinarosnews.net/pilota-a-lescola-tindra-una-jornada-de-clausura-a-benicarlo/

www.vinarosnews.net/dia-de-la-pau-al-ceip-assumpcio-de-vinaros/

www.vinarosnews.net/ple-de-pressupostos-a-vinaros-en-videos/

www.vinarosnews.net/la-periodista-da-punt-belen-garcia-copresentadora-de-las-reinas-del-carnaval/

www.vinarosnews.net/el-consell-contrata-a-una-empresa-externa-para-suplir-la-falta-de-personal-en-el-hospital-de-vinaros/

www.vinarosnews.net/foment-comenca-les-obres-de-cinc-noves-rotondes-a-la-n-340-al-sud-de-la-provincia-de-tarragona/

www.vinarosnews.net/fallece-el-abogado-laboralista-luis-balada/ 

Recordeu el correu anterior: www.vinarosnews.net/vinaros-mail-31-1-19/

Seguiu l´actualitat per la nostra web, facebook  i twitter i amb vídeos pel youtube



Fora Dubtes

Envieu-nos a news@vinaros.net nous subscriptors, comentaris, dubtes, preguntes, respostes, etc.

www.vinarosnews.net/javier-borras-deja-la-presidencia-de-la-cofradia-de-vinaros-mientras-el-puerto-se-queda-con-solo-8-barcas-de-arrastre/  Juan Tur: Decadencia total las leyes de la Comunidat Europea. Juan Manuel Vizcarro: Enhorabona Javier. Joaquin Bort: I a poc a poc el port de Vinaròs es va ofegant. Fins que sols serà una "marina" on descarregar qui omplirà els hotels de Peníscola.
Pedro Diaz: Javier a parte de haber sido un buen patrón mayor eres una excelente persona y te doy las gracias por los años que hemos estado juntos como patrón mayor en la cofradía, que disfrutes de tu jubilación. Tianillo Miralles :Felicitats!  Maria Luisa Roca: Enhorabona Borrás i feliç jubilació.
Isabel Noguera Tapia Enhorabuena y disfruta de tu nueva vida. Tian Vizcarro: Una abraçcada. Victor Starsky: Enhorabona Javier. Faena ben feta, ara toca disfrutar.
Amparo Martinez: Enhorabona Javier disfruta de esta nova etapa. Alfredo Barberá: Javi, a disfrutar de la vida amb la teua familia .Mucha salud para todos.

www.vinarosnews.net/nombrosos-serveis-de-la-policia-local-de-vinaros-pel-vent/ Santi Doménech: Espero que ningú haja pres mal.

www.vinarosnews.net/ple-de-pressupostos-a-vinaros-en-videos/ Elizabeth Cabezas: ¿Pero cuántos chalecos amarillos hay de público? ¡¡¡Cada vez más Enric!!!

Resum de comentaris anteriors

Hola Vinaròs News, los parques infantiles de Vinaròs son fantásticos, me divierto mucho. Besitos de Leni (5 años) desde Colonia en Alemania

www.vinarosnews.net/redaccio-del-segon-premi-del-concurs-de-sant-antoni-de-caixa-vinaros/ Enoc Altabás: Enhorabona, Andrea!  Cinta Segura: MoltÍssimes felicitats Andrea.

www.vinarosnews.net/el-gobierno-prepara-una-propuesta-para-desmantelar-definitivamente-el-castor-en-las-proximas-semanas Salvador Quinzá: Hasta que no lo vea, no me lo creo. Palabra de político. (Sea del partido que sea)

www.vinarosnews.net/lestudi-de-dansa-marta-martinez-canvia-de-casa/ Sonia Santapau: Felicitats i molta sort per este nou proyecte Marta!!!! Inma Fonollosa: Moltes felicitats Marta et desitjo que hu disfrutes molts anys, un besitoooo

www.vinarosnews.net/les-mares-magrebis-dels-escolars-de-la-jana-van-a-escola/ Santi Doménech; Enhorabona, molt bona idea. Maria Reig: Ben dit.

www.vinarosnews.net/benicarlo-installa-un-ascensor-aquatic-a-la-piscina-municipal-que-la-dota-daccessibilitat-plena/ Maite Ayza: Igualet que a Vinaròs, hi ha un de l'any de la picor que va quan li dóna la gana, penòs.  Mi A Orgon: Aquestes informacions no deurien ser noticia. Ni tan sols motiu de satisfacció. És simplement igualtat, un dret. Estem a anys llum d'una societat respectuosa amb la diversitat. Joaquin Bort: Excel·lent noticia. Mila Guillem: Mi A Orgon muy bien dicho.

www.vinarosnews.net/lluna-roja-amb-eclipsi-total/ Françoise Sorg: Dommage nous ne l avons pas vu à Lyon

www.vinarosnews.net/caos-sanitari-a-lhospital-comarcal-de-vinaros-segons-el-pp-castello/ Maria Cinta Pla:  És una vergonya, metges de baixa sense substituts.
Cristian Cristian: Ya lo verás como tendrían que ir todos a Castellón!!! Y luego colapsará el Hospital de Castellón. Así empezarán allí diciendo que falta gente para el Hospital, todo esto es una cadena, que si se empieza del Hospital Comarcal de Vinarós se verá afectada la provincia entera.
Rafael Baron:  No cal que lo digan los del PP, lo sabemos de sobra todos los que nos vemos afectados por la falta de personal sanitario cualificado, nunca podía imaginarme que la sanidad Valenciana fuera tan deficiente y hablo con conocimiento de causa. Judy Reyes:  Cada dia esta peor,.es una lástima.

www.vinarosnews.net/3-350-racions-de-paellas-per-sant-sebastia-a-vinaros/? Rafael Baron: Por cierto ,estaba buenísima! 

www.vinarosnews.net/vinaros-sen-va-lermita-a-honrar-sant-sebastia/ Frank Romero: Recordo amb anyorança quan van pujar a l'ermita gegants de veritat que representaven al poble amb l'ajuda de molts voluntaris.


Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

Esta revista no es ´profesional´ , no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, espacio en servidor, conexión internet, dominio, envío de emails e  invitación gastronómica anual

1996-2019 Vinaròs News www.vinarosnews.net

Usted recibe este correo electrónico porque solicitó recibir estos mensajes informativos, no comerciales, o aceptó recibirlos a invitación nuestra o de alguna persona vinculada a usted. En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico, 34/2002, de 11 de julio, así como la vigente ley orgánica 15 13/12/1999 de Protección de Datos Españoles, le comunicamos que su dirección de correo electrónico figura en la base de datos de Vinaròs.News. Si no desea seguir  recibiendo los correos, envíe un correo a baixa@vinaros.net indicando en el asunto: BAJA. Su dirección será borrada y no la conservaremos en ningún listado. Le rogamos que no clique la opción Safeunsubscribe, que nos ofrece la empresa contratada para el envío de los correos pues provocará el borrado inmediato del envío de correos, sin que nosotros tengamos constancia de ello por lo que continuará estando en nuesta lista.

VinaròsNews s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)