http://www.vinarosnews.net   Any XXII, informant des de 1996

Col.laboren:
   
Espuny Abogados, Renault Dacia, Editorial Antinea, Cristalería Miralles, Ajuntament de Vinaròs, Dicocar, Sigev i Espectacles Maestrat

 25-11-2018

Històries d'avui en dia Fora Dubtes

NOVA SECCIÓ!:

El Cervol, I
MAURI ESTELLER

El nostre “riu” de cap a cap Aquesta idea, trontolla dintre del meu cap des de fa ja molt de temps. Primer fou per la càmera de fotografiar, després per com sortirien les fotografies, després per unes condicions físiques encara que temporals no adequades, després perquè volia fer-ho amb grup, després per si començar per l’inici o per l’acabament. Després de molt de temps de postergar, al fi, a finals del 2013 vaig començar a complir el meu petit somni, recórrer tot el riu Cervol, de “cap a cap”, fotografiant el llit del riu, roques, paisatges, indrets puntuals, etc., però per damunt de tot disfrutant del seu recorregut pels termes dels nostres pobles. Ara, més de dos anys després de començar, encara no he aconseguit acabar però l’experiència està esdevenint emocionant i a més les sorpreses no paren de sorgir. A falta d’un petit tram situat entre l’autopista AP7 i l’ermita de Vinaròs, porto recorregut des de la desembocadura fins l’Hostalás al terme ja de Vallibona. De totes maneres si no he arribat al final, ha estat perquè aquestes sorpreses que anomenava m’han frenat més d’un any, sorpreses que han fet intervindre a la Universitat de Castelló (UJI), Excm. Diputació i diversos Ajuntaments com el de Canet lo Roig, Sant Jordi del Maestrat i Vallibona. Llegiu-ho sencer i amb fotos: www.vinarosnews.net/el-cervol-i/

Una fira solidària escolar recapta ajudes per a xiquets malalts
EMILI FONOLLOSA

La fira solidària celebrada pel col·legi públic “Assumpció” de Vinaròs, una de les activitats més destacades que ja per tradició se celebren en aquest centre per a la festa de Santa Catalina, va aconseguir recaptar un total de 818 euros que enguany seran destinats a AESNI (Asociación Española Síndrome Nefrótico Infantil). La fira consistí en posar a la venda al preu simbòlic d’un euro els treballs manuals que per a aquesta finalitat en els dies previs havien fet els alumnes del col·legi, des dels més menuts fins als més grans. També formaven part de la fira unes curioses botelles decorades, elaborades per una mestra d’Infantil. Els xiquets i els seus familiars pogueren comprar allò que més els agradà. Un alumne del col·legi que pateix l’esmentada malaltia i la dama infantil de festes del CEIP Assumpció van ser els encarregats de tallar la cinta inaugural de la fira solidària. També es recaptaren ajudes amb la col·laboració dels pares en altres activitats realitzades per Santa Catalina, com unes simbòliques “entrades de cine” per a una peculiar “pel·lícula” que havien rodat un alumnes. A més, es va fer el sorteig d’un monumental pastisset de Santa Catalina, amb la col·laboració de l’AFA. Aquesta escola en anteriors campanyes semblants, ha aconseguit ajudar altres iniciatives com Juegaterapia, La Casa dels Xuclis de Barcelona, Cáritas, Afaniad, etc.Mireu més, amb més fotos i vídeo: www.vinarosnews.net/la-fira-del-ceip-assumpcio-es-dedica-a-investigacio-duna-malaltia-renal-infantil/

Vecinos de l'Alt Maestrat y Els Ports, hartos de los problemas con internet
MIGUEL AGOST

El hartazgo de los vecinos de Catí por los problemas reiterados con la conexión de la red de Movistar han llevado al Ayuntamiento a elevar una queja formal a la compañía telefónica. Las últimas incidencias se produjeron con cortes en el servicio de móviles, internet y fijo. Frente a ello, el alcalde, Pablo Roig, reclama soluciones e indemnizaciones. «Anteriormente, los fallos eran puntuales. Ahora se han convertido en algo normal. Las empresas y residentes se quedan incomunicados, así como el consistorio o la escuela. Y, además, no tenemos ninguna justificación de qué está pasando por parte de Telefónica», apunta. Por ello, el munícipe urge medidas: «Exigimos que presten lo contratado por los usuarios y, en caso de interrupciones, indemnicen a los afectados y busquen soluciones definitivas. Asimismo, pedimos una relación más fluida y mayor coordinación con Movistar, con un contacto directo, porque el Ayuntamiento solo tiene el número 1004 como canal para comunicarnos con la marca». Otros munícipes, como el de Portell, Álvaro Ferrer, o el de Cintorres, Antoni Ripollés, anunciaron que se unirán al frente común para solventar esta coyuntura que sufre el interior. En Els Ports, las interrupciones del sistema lastran aspectos cotidianos de sus localidades. Un ejemplo es el centro de salud de Morella.
Lea más: www.vinarosnews.net/lalt-maestrat-y-els-ports-claman-por-los-reiterados-fallos-de-conexion-de-movistar/

Fe i Fets:‘Les seus materials canvien. Les idees romanen’
JOSEP MIQUEL BAUSSET

Degut al recent canvi de seu del PSPV (hi ha encara un PSPV al País Valencià?) el secretari general d’aquest partit, i alhora president de la Generalitat del País Valencià, va dir que “les seus materials canvien. Les idees romanen”. Pense que tractant-se del PSOE, a vegades les idees també canvien. I si no, recordem què deia el PSOE en relació a l’OTAN, que d’entrada era NO i després va ser SÍ. O bé el programa del PSOE pel que feia al dret d’autodeterminació dels pobles. Va ser al congrés del PSOE a Suresnes, el 10 d’octubre de 1974, com ens ho recordava en un article fa cinc anys el periodista Enric Juliana (La Vanguardia, 29 de setembre de 2013) quan, al teatre Jean Vilar va ser elegit secretari general d’aquest partit el jove advocat sevillà Felipe González. En el programa polític que es va aprovar i en concret pel que es referia a la configuració de l’Estat espanyol, el conclau socialista aprovà aquests punts, que hui els dirigents socialistes han oblidat (o han amagat) del tot: 1 La definitiva solució del problema de les nacionalitats que integren l’Estat espanyol, parteix indefectiblement del ple reconeixement del dret d’autodeterminació de les mateixes, que comporta la facultat que cada nacionalitat puga determinar lliurement les relacions que va a mantindre amb la resta dels pobles que integren l’Estat espanyol. 2 L’exercici específic del dret d’autodeterminació per al PSOE, s’emmarca dins el context de lluita de classes. Llegiu-ho sencer: www.vinarosnews.net/fe-i-fetsles-seus-materials-canvien-les-idees-romanen/

Altres històries d'avui en dia:

www.vinarosnews.net/la-dona-en-el-mon-rural/

www.vinarosnews.net/la-banda-simfonica-de-la-alianza-de-vinaros-creix-amb-13-nous-musics/

www.vinarosnews.net/benicarlo-es-consolida-com-a-referent-cultural-de-les-comarques-del-nord-amb-els-premis-literaris/

www.vinarosnews.net/llies-l-querol-de-vinaros-commemora-el-dia-internacional-contra-la-violencia-de-genere/

www.vinarosnews.net/nou-premi-fotografic-per-a-joan-gil/

www.vinarosnews.net/aixi-esta-de-ple-lembassament-dulldecona-rere-les-pluges/

www.vinarosnews.net/concursos-de-lloes-i-pastissets-per-santa-catalina/

www.vinarosnews.net/acte-a-vinaros-contra-la-violencia-de-genere-amb-lescriptora-pilar-belles/

www.vinarosnews.net/tian-gombau-assaja-les-seues-sabates-noves-davant-descolars-del-ceip-assumpcio/

www.vinarosnews.net/la-santa-catalina-del-col-legi-assumpcio-de-vinaros-en-videos/

www.vinarosnews.net/santa-catalina-al-ceip-sant-sebastia-de-vinaros/

www.vinarosnews.net/santa-caterina-a-canet-la-jana-i-cervera/

www.vinarosnews.net/concurs-de-jocs-tradicionals-la-vespra-de-s-catalina-al-misericordia-de-vinaros/

www.vinarosnews.net/la-vespra-de-santa-catalina-al-collegi-assumpcio-de-vinaros/

www.vinarosnews.net/los-trenes-en-la-linea-de-vinaros-se-renovaran-antes-de-2021/

Recordeu el correu anterior: www.vinarosnews.net/vinaros-mail-22-11-18/

Seguiu l´actualitat per la nostra web, facebook  i twitter i amb vídeos pel youtube



Fora Dubtes

Envieu-nos a news@vinaros.net nous subscriptors, comentaris, dubtes, preguntes, respostes, etc.

www.vinarosnews.net/nou-premi-fotografic-per-a-joan-gil/ Juancho Adell: Enhorabona Joan!   Josefa Mariano: Enhorabona.

www.vinarosnews.net/aixi-esta-de-ple-lembassament-dulldecona-rere-les-pluges/  Juanan Beltrán: Quina alegria! Lluis Homs: Prodigiós.

www.vinarosnews.net/un-solidari-arbre-de-nadal-al-gafarronet-de-vinaros/ Gafarronet Creatiu Gràcies a Vinaròs News i Tamara Gómez,sense vosaltres no seria el mateix! Sempre esteu al costat de tots els que ho necessitem.De ben segur que gràcies a vosaltres la col.laboració ciutadana serà latent! Gràcies!!!

www.vinarosnews.net/sense-castello-tarragona-no-hi-ha-corredor/ Manolo Celma:  Así es, pero yo añado que si el corredor no es accesible tampoco hay corredor para todos y eso ya es así más trenes de rodalias hacia Castellón y ninguno es accesible, mi pregunta es: ¿Quién hace cumplir la ley de Accesibilidad y el real decreto en materia de adaptar todos los transportes públicos y que terminó el plazo el 4 de noviembre de este año?  En fin a seguir siendo ciudadanos de segunda las personas con discapacidad y aún más la de movilidad reducida.

Resum de comentaris anteriors

www.vinarosnews.net/els-nanos-i-gegants-de-vinaros-tanquen-la-temporada/ Fina Cartoixà: Sant Sebastià en molt bona companyia.

www.vinarosnews.net/doble-jubilacio-al-ceip-sant-sebastia-de-vinaros/ Maria Dolores Miralles: Gaudiu molt de la nova etapa que comenceu. Encarna Serrano Felicitats!
Lluís Gandia: Que disfruteu mooolts d'anys. Amparo Valls: Felicitats i ara a disfruta les dos de la nova etapa.

www.vinarosnews.net/vinaros-entrego-el-premio-felipe-osanz-al-cortometraje-manspreading/ Martine Querol: Félicitations Arturo Salom

www.vinarosnews.net/aparece-un-socavon-en-la-calle-sant-gregori-de-vinaros/ Mike Tahmasebi: Igual tenía yo en calle San Pascual.

www.vinarosnews.net/mabel-benicarlo-balonmano-vinaros-y-sergi-castell-galadornados-en-la-xxii-gala-del-deporte-provincial/ Agus Juan Enhorabona!

www.vinarosnews.net/el-tribunal-suprem-obliga-a-retornar-als-consumidors-els-pagaments-al-castor Alejandro Ricart: Jajajajaja!! Segur, segur.

www.vinarosnews.net/vallibona-recrea-els-origens-dels-ports/ Nana Fer: Què templats! Lina Villalonga: M'encanta!

www.vinarosnews.net/manuel-vicent-albiol-la-llengua-es-el-nostre-patrimoni-i-lhem-de-fer-creixer-sempre
Evelia Carrero: El mejor maestro que he tenido!!!Enhorabuena Don Manuel!!!! Carmina Ayza: Felicitats. Reconeixement ben merescut. Joan Ferré: Enhorabona als dos,en equip es treballa millor. Joan Ferré: Sempre recordaré el que m'explicava el recordat Joan Antoni Fabregat, cosí germà de Sebastià Fabregat Ayza de quan el gran filòleg valencià Sanchís Guarner va arribar a Vinaròs. Sanchís Guarner transcrivia fonèticament les diverses parles del Pais Valencià i quan ho va haver de fer del vinarossenc, segons Joan Antoni, es va emocionar en veure que era una variant del català.
Frank Romero: La meva sort ha sigut trobar-me en la vida mestres com Manuel Vicent.


Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

Esta revista no es ´profesional´ , no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, espacio en servidor, conexión internet, dominio, envío de emails e  invitación gastronómica anual

1996-2018 Vinaròs News www.vinarosnews.net

Usted recibe este correo electrónico porque solicitó recibir estos mensajes informativos, no comerciales, o aceptó recibirlos a invitación nuestra o de alguna persona vinculada a usted. En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico, 34/2002, de 11 de julio, así como la vigente ley orgánica 15 13/12/1999 de Protección de Datos Españoles, le comunicamos que su dirección de correo electrónico figura en la base de datos de Vinaròs.News. Si no desea seguir  recibiendo los correos, envíe un correo a baixa@vinaros.net indicando en el asunto: BAJA. Su dirección será borrada y no la conservaremos en ningún listado. Le rogamos que no clique la opción Safeunsubscribe, que nos ofrece la empresa contratada para el envío de los correos pues provocará el borrado inmediato del envío de correos, sin que nosotros tengamos constancia de ello por lo que continuará estando en nuesta lista.

VinaròsNews s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)