http://www.vinarosnews.net   Any XXII, informant des de 1996

Col.laboren:
   
Espuny Abogados, Renault Dacia, Editorial Antinea, Cristalería Miralles, Ajuntament de Vinaròs, Dicocar, Sigev i Espectacles Maestrat

 28-6-2018

Històries d'avui en dia Fora Dubtes

El control de los "top manta", la historia de cada verano en Peñiscola
BARTOMEU ROIG

El primer fin de semana del verano marca el arranque de la temporada alta en destinos turísticos como Peñíscola. La celebración de San Juan o los actos de recreación histórica dedicados a la figura del papa Luna influyeron en una notable afluencia de gente en la calle, si bien no todo estuvo a punto, ya que los refuerzos de la Policía Local no comenzaron como estaba previsto. Una de las consecuencias de ello fue la proliferación de puestos de top manta en diferentes puntos del paseo marítimo, ya que no contaban con la vigilancia de los últimos años, que era habitual en esta época del calendario. En este 2018 es necesario que cada consistorio aporte documentación a la Agencia Valenciana de Seguridad y Respuesta a Emergencias para que este organismo de la Generalitat avale los procesos de contratación seguidos por cada municipio. El alcalde, Andrés Martínez, explica que la documentación «llegó el viernes sobre las 14.00 horas, por lo que no dio tiempo de avisar a los agentes seleccionados y tramitar las altas en la Seguridad Social». Justo el sábado tuvo lugar una feria de la entidad de comerciantes en la explanada del paseo. «Fui por la mañana a saludarles, y tuve que dar la cara por la presencia de manteros. Esperamos que la situación remita esta misma semana al incorporar a los siete primeros agentes», detalla.
Lea más.

Diputació i Generalitat salven la deteriorada ermita romànica de Santa Àgueda
EMILI FONOLLOSA

La deteriorada ermita de Santa Àgueda, al terme de Vallibona però prop del de Morella, perdurarà en el temps com un dels millors exemples del romànic valencià com la consideren els experts, ja que unes obres d’urgència costejades per la Diputació Provincial i la Generalitat estan actuant en les parts més necessitades i evitaran que acabe ensorrant-se. La direcció de l'obra la porta l’arquitecte municipal de l’esmentada població d’Els Ports, Alejandro Rubert, amb l’assessorament de l’inspector de Patrimoni a Castelló de la Conselleria de Cultura Arturo Zaragozá. L’'empresa que la fa és Construcciones Rabaza de Morella, amb un pressupost inicial de Diputació de 27.000 euros, al qual s’han afegit 13.500 euros atorgats per Presidència de la Generalitat. Les obres, que s’acabaran ja aquest estiu, consisteixen bàsicament en substituir la teulada, que estava en molt mal estat i també s’aprofita per renovar el paviment, les rajoles del qual estaven trencades en la seua major part. Les obres no són molt complicades, el principal problema és sobretot perquè l’ermita no té un fàcil accés. S’han fet a més cates arqueològiques per tant de veure si al subsol podria haver-hi alguna cosa d’interés. En retirar-se les teules, s’ha vist que algunes encara estan en bon estat, per la qual cosa podran reaprofitar-se. Zaragozá deia a Vinaròs News que este edifici és de gran valor, destacant la seua volta de canó.  Llegiu-ho complet, amb fotos.


La carrera de cambrers, vol tornar a ser un clàssic a les festes de Vinaròs (Fonollosa), mireu-la també en vídeos

http://www.vinarosnews.net/holi-festival-la-festa-dels-colors-a-la-platja-del-forti/

Tota l'actualitat de les festes: http://www.vinarosnews.net/category/s-joan-spere/

Fe i Fets: Els presos polítics catalans, la “Manada” i el Castor
JOSEP MIQUEL BAUSSET 

És una autèntica vergonya que els membres de “la Manada”, condemnats per “abusos” sexuals (tot i que la societat ha entès que  no eren abusos sinó agressió sexual), hagen estat posats en llibertat per l’Audiència de Navarra. Amb una fiança de 6000 euros, els qui van agredir una jove durant els Sanfermins de 2016, deixaran la presó. Evidentment aquesta mesura, del tot immoral, de llibertat provisional als membres de la “Manada”, contrasta amb la severitat amb que la Justícia tracta els presos polítics catalans, empresonats a Estremera, Soto del Real i Alcalà Meco des de fa mesos. L’Audiència de Navarra, en deixar en llibertat aquestes persones, no deu pensar que hi ha risc de fuga, a diferència del Sr. Llarena que te a presó els líders independentistes per si fugen. I després diran que la justícia és igual per a tots. A més és una vergonya que des  del 16 d’octubre que el Sr. Jordi Cuixart (i també el Sr. Jordi Sànchez) és a la presó, el seu fill, d’un any, ha fet 34000 quilòmetres per tal de poder vore son pare. No és això una immoralitat? Un altre cas escandalós de la mateixa Justícia, és que la jutgessa Carmen Lamela ha exonerat cinc exministres i el Sr. Florentino Pérez de la seua responsabilitat en la plataforma Castor  Llegiu-ho complet.

Vora l'Ebre: 1939:migrants a la força
J.FERRÉ VERGE
 

Cap a finals d’abril de 1938, mon tio Leonardo, con altres 30.000 joves catalans, van ser mobilitzats per l’Exèrcit de la II República Espanyola.L’enemic ja havia arribat a casa nostra i havia pres el control de Gandesa, Lleida, Tremp i Camarasa. Calia substituir les baixes amb nous soldats. Però aquests soldats tenien entre 17 i 18 anys. Eren les lleves del 37 i 38. Massa joves per a ser mobilitzats. D’aquí el sobre nom de la lleva del biberó. -I jo era dels més grans, ja que vaig néixer al gener de 1920. Era dels més grans –M’havia explicat mon tio-. Tot i que al principi només havien de realitzar tasques considerades secundàries, la nit del 25 de juliol de 1938, molts d’ells ja van participar en la ofensiva republicana que va significar el començament de la batalla de l’Ebre, la més cruenta de la guerra Civil Espanyola i, per suposat, la que més baixes va tenir. Moltes d’elles biberons. Mon tio Leonardo va ser mobilitzat a prop de la Fatarella com a soldat del V Cos de l’Exèrcit Popular en alguna de les 3 divisions que tenia (11, 45 i 46) comandades per Juan Modesto i que tenien a Enrique Líster com el seu segon. La caiguda del front de l’Ebre (entre el 30 d’octubre i el 10 de novembre de 1938) va significar un dur revés per a la II República. Mon tio, com a soldat de primer (tot i que li van oferir la graduació de sergent) se’n va adonar que estaven derrotats. Llegiu-ho complet.

Altres històries d'avui en dia:

www.vinarosnews.net/vinaros-degusta-antigua-cocina-vinarocense-y-reparte-2-500-lotes-a-los-jubilados/

www.vinarosnews.net/els-argentins-de-vinaros-han-patit-veient-el-partit/

www.vinarosnews.net/passejant-pel-vinaros-modernista/

www.vinarosnews.net/cercavila-amb-dolcaines-i-tabals-dels-nanos-i-gegants/

www.vinarosnews.net/muniatto-xou-torna-a-fer-riure-als-xiquets-vinarossencs/

www.vinarosnews.net/sopardegala/

www.vinarosnews.net/tian-gombau-rep-lale-vinarossenc-i-ens-fa-el-trailer-de-la-seua-nova-obra/

www.vinarosnews.net/tian-gombau-realitzara-una-gira-per-asia-america-i-europa-amb-la-seua-companyia-teatral/

www.vinarosnews.net/vi-seguici-popular/

www.vinarosnews.net/morella-toma-medidas-para-evitar-los-malos-olores-por-vertidos-de-purin/

www.vinarosnews.net/emotiu-i-original-homenatge-a-toni-fabregat/

www.vinarosnews.net/somnis-de-sorra/

www.vinarosnews.net/cap-als-bous/

www.vinarosnews.net/cercavila-abans-de-la-missa-de-sant-joan/

www.vinarosnews.net/nit-de-sant-joan-a-benicarlo-amb-crema-duna-especial-foguera/

www.vinarosnews.net/el-prego-de-les-festes-de-sant-joan-i-sant-pere-2018/

www.vinarosnews.net/els-dimonis-fan-correr-amb-el-foc/

www.vinarosnews.net/novena-regata-de-cruceros/

www.vinarosnews.net/gallery/proclamacio-reines-i-dames-fotos-e-fonollosa/

Recordeu l'anterior correu: www.vinarosnews.net/vinaros-mail-24-6-18/

Seguiu l´actualitat per la nostra web, facebook  i twitter i amb vídeos pel youtubeFora Dubtes

Envieu-nos a news@vinaros.net nous subscriptors, comentaris, dubtes, preguntes, respostes, etc.

www.vinarosnews.net/jubilacio-de-la-professora-mary-catala/ Pat Cas.: Creo que no dejó a ningún alumno indiferente. ¡Una gran docente! Gracias.
Marina Chaler:  Felicitats Mari!! Ara a disfrutar! Els xiquets la trobaran a faltar, gran profesora!!
Andrea Segura: Jo vaig tindre la gran sort de tindre-la com a professora a l'institut, gran professora i gran persona. Les noves generacions se la perdran.

Isidro Gutiérrez, Sant Carles.- Paladeo el dulce sabor de tener la razón después de estar pregonando en el desierto durante, por lo menos, seis años. Si entramos en la página Web de la Red Eléctrica de España https://demanda.ree.es/demanda.html  veremos que en la realidad nos estamos "alumbrando" con la energía nuclear. Cierto es que es necesario muchos años para que España disponga de energía limpia, pero la realidad, aquí y ahora, es que tenemos luz gracias a las nucleares. Y dejémonos de monsergas de ciertas ONGs las cuales "exigen" la total eliminación de la energía nuclear. Si así fuera, nos alumbraríamos con velas. Muy romántico, pero poco efectivo. http://www.lavanguardia.com/vida/20180626/45420451511/un-grupo-de-expertos-pide-al-gobierno-que-mantenga-las-centrales-nucleares.html 

www.vinarosnews.net/muniatto-xou-torna-a-fer-riure-als-xiquets-vinarossencs/ Rafel Garrit: Es un crack.

Resum de comentaris anteriors

www.vinarosnews.net/repas-a-un-primer-potent-dia-de-festes/ Robert Marzà:  Festes per els Veïns de Vinaròs.

www.vinarosnews.net/graduacio-de-sise-al-ceip-assumpcio/ Joan Camil Roda: Enhorabona al centre, als alumnes i al mestre!!

Soy Concepción Melo, de Tortosa, que os envié una queja sobre los recibos de las basuras y tuve la sorpresa que la vi puesta en la revista y hasta en el Google; pues ahora os envío esta que si quiero que la divulguéis en la revista y en el Google o donde queráis; porque en los ayuntamientos ya se están pasando de rosca, con tal de sacar provecho, ni les importa el riesgo que corran los ciudadanos. Léalo completo.

www.vinarosnews.net/premi-per-a-cinc-joves-vinarossencs-en-un-concurs-internacional-de-robotica/
Joaquin Bort: El primer de tot, la meva més gran i efusiva felicitació. Però la pregunta és: després d'aquest premi com a tots els culturals i cientifics- s'estimularà per part d'alguna institució local aquest potencial o simplement es limitarà el reconeixement als quatre comentaris que per aquí farem?
Tere Garcia Vidal Felicidades. Espe Novella: Felicidades!!!!por algo será!!!!! Angela Soto:  Orgullosa de nuestros jóvenes. Angela Albiol: Bravoooo.  Mcarmen Torregrosa: Felicitats a tots

I.Gutiérrez, S. Carles de la Ràpita.- Curiosa y agradable noticia. Poco a poco la sociedad comprende que los perros no son necesariamente "perros pulgueros".  https://politica.elpais.com/politica/2018/06/13/diario_de_espana/1528886980_345706.html

www.vinarosnews.net/enric-pla-i-xaro-miralles-assisteixen-a-la-reunio-dajuntaments-de-projectes-edusi-a-valencia/ Claudia Vives:Pero llegará el dinero o no? Ya esta bien de burocracias y enredos administrativos.

www.vinarosnews.net/vinaros-pasea-por-su-nuevo-espigon/ Maria Del Carmen Aranda: Ok habra que informarse para qué es la pasarela. Por cierto muy planita, bien echa.

www.vinarosnews.net/coes-per-festes/ Juanmi Subirats: Aquí hauria d'haver un timelapse de les persones que repeteixen per agafar més d'un llibret.

www.vinarosnews.net/la-avenida-de-castellon-donde-mas-sube-el-precio-de-la-vivienda-en-vinaros-segun-un-portal-inmobiliario/ Sebastián Vizcarro: las zonas de la costa son las que estan mas valoradas y cotizada 15 dias en un piso temporada alta de 600 a 700 euros y chalet rondan los 1.200 euros, 15 dias.


Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

Esta revista no es ´profesional´ , no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, espacio en servidor, conexión internet, dominio, envío de emails e  invitación gastronómica anual

1996-2018 Vinaròs News www.vinarosnews.net

Usted recibe este correo electrónico porque solicitó recibir estos mensajes informativos, no comerciales, o aceptó recibirlos a invitación nuestra o de alguna persona vinculada a usted. En cumplimiento de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico, 34/2002, de 11 de julio, así como la vigente ley orgánica 15 13/12/1999 de Protección de Datos Españoles, le comunicamos que su dirección de correo electrónico figura en la base de datos de Vinaròs.News. Si no desea seguir  recibiendo los correos, envíe un correo a baixa@vinaros.net indicando en el asunto: BAJA. Su dirección será borrada y no la conservaremos en ningún listado. Le rogamos que no clique la opción Safeunsubscribe, que nos ofrece la empresa contratada para el envío de los correos pues provocará el borrado inmediato del envío de correos, sin que nosotros tengamos constancia de ello por lo que continuará estando en nuesta lista.

VinaròsNews s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)