Vinaròs News

Històries d'avui en dia

La reforma del centre de salut d’Alcalà no podrà finalitzar-se en el termini previst ja que la Generalitat Valenciana ha denegat a l’Ajuntament d’Alcalà...

La reforma del centre de salut d’Alcalà no podrà finalitzar-se en el termini previst ja que la Generalitat Valenciana ha denegat a l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert la subvenció per continuar amb les obres. Segons apareix a la resolució publicada al DOGV del passat 17 de gener, el projecte queda expclòs de la subvenció sol·licitada, tot i haver-se presentat en termini i amb la documentació correcta, per haver-se extingit el crèdit assignat al pressupost.

El Alcalde Francisco Juan ha manifestat el seu malestar i la seua sorpresa perquè “precisament, la solució d’incloure la obra en el Pla d’Adecuació de Consultoris i optar per dues anualitats – de 100.000 euros, cadascuna- va ser una proposta de l’exdirectora territorial de Sanidad Azucena Martí, acceptada per aquest Ajuntament per poder donar solució a la necessària reforma del centre de salut, encara que sense renunciar mai a la construcció d’un centre. Per part de l’Ajuntament, fins i tot es va proposar que els pressupostos de la Generalitat Valenciana inclogueeren una dotació amb els 100.000 euros per completar la primera anualitat, i amb l’objectiu de realitzar la obra completa però això es va rebutjar per part de la Conselleria. Ara veiem com les dues anualitats compromeses s’han quedat soles en una i la reforma ha de paralitzar-se a la meitat”.

Aquesta segona ajuda havia de servir per finalitzar la reforma completa del centre de salut d’Alcalà. La primera fase de reforma va començar fa uns mesos, amb la contribució econòmica de 99.900 euros a través del Pla d’Adecució de Consultoris. En la primera fase, s’han construït nous serveis segons normativa d’accessibilitat, s’ha millorat la fontaneria i l’instal·lació elèctrica, s’han reparat les esquerdes i fissures de la façana i s’ha pintat tant l’exterior com l’interior. En la segona fase es va preveure l’aïllament de tot l’edifici, per evitar que s’introduïren humitats en les consultes, així com substituir les fusteries de les finestres i els vidres. També seguir redistribuint les dependències interiors, adequar tots els serveis i continuar renovant instal·lacions de fontaneria, sanejament, sanitaris i instal·lacions.

Juan ha remès cartes a la consellera de Sanitat, al director territorial de Sanitat i a la directora general d’Eficiència i Règim Econòmic, per sol·licitar solucions davant el que “és un greu incompliment de la Generalitat Valenciana que ens suposarà un important problema: seguim cedint a la Generalitat un edifici municipal com a centre de salut i, a més, ens deneguen poder seguir millorant-lo tot i haver-se compromès, deixant l’obra a meitat”.

Comparteix
Avatar

Vinaròs News

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies